Ιταλία: Ορισμένα σούπερμάρκετ περιορίζουν πωλήσεις εισαγόμενων προϊόντων εξαιτίας του πολέμου

Ιταλία: Ορισμένα σούπερμάρκετ περιορίζουν πωλήσεις εισαγόμενων προϊόντων εξαιτίας του πολέμου
An employee checks customers' body temperature at the entrance of the Esselunga supermarket, in Milan, Italy, Wednesday, March 25, 2020. The new coronavirus causes mild or moderate symptoms for most people, but for some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness or death. (AP Photo/Luca Bruno)

Αρκετά από τα ιταλικά σουπερμάρκετ αποφάσισαν να περιορίσουν τις πωλήσεις τροφίμων στοχεύοντας στον περορισμό αδικαιολόγητων αγορών, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Τα σούπερμάρκετ της πόλης Τρεβίζο, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ιταλίας, όσο και εκείνα της Ιμπέρια, η οποία βρίσκεται έξω από την Γένοβα, περιορίζουν τον επιτρεπόμενο αριθμό μπουκαλιών σπορελαίου ανά πελάτη.

Σε ανακοίνωση τους οι υπεύθυνοι των καταστημάτων αναφέρουν ότι «η απόφαση οφείλεται στην νέα διεθνή κατάσταση που έχει προκύψει, με στόχο να μπορέσει να συνεχισθεί η κανονική προμήθεια τροφίμων».

Ενώ η αλυσίδα σουπερμάρκετ Coop, γνωστοποίησε πώς «παρά το ότι δεν έχει προκύψει έλλειψη σε τρόφιμα, δεδομένου ότι υπήρξαν έμποροι οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές προσωρινά, θα μπορούν να πωλούνται το πολύ τέσσερα κουτιά με ζάχαρη, αλεύρι και σπορέλαιο».

Δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου διευκρνίζουν ότι πρόκειται για προϊόντα και πρώτες ύλες που μέχρι πρότινος  εισάγονταν από την Ουκρανία.

Τα παραπάνω φανερώνουν τις άμεσες επιπτώσεις του πολέμου στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής της ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter