Ιταλία: Στους δρόμους οι γιατροί – Ζητούν μεταρρυθμίσεις στην υγεία

Ιταλία: Στους δρόμους οι γιατροί – Ζητούν μεταρρυθμίσεις στην υγεία

Χιλιάδες γιατροί και φοιτητές ιατρικής διαδήλωσαν σημερα σε όλη την _x000D_
Ιταλία, αξιώνοντας μεταρρύθμιση στην εκπαιδευτική διαδικασία στον κλάδο _x000D_
τους, που θα περιλαμβάνει και αύξηση του αριθμού των υποτροφιών για _x000D_
ειδικεύσεις.

Εκατοντάδες από αυτούς τους νέους γενικούς ιατρούς και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο, στη βόρειο Ιταλία, πέταξαν τις λευκές στολές τους στο έδαφος. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν:«Ποιος θα σε φροντίσει αύριο;» . Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στη Ρώμη, μπροστά στο Κοινοβούλιο: «Είμαστε γιατροί, δεν βουλώνουμε τρύπες», “Χωρίς ειδικούς, το σύστημα υγείας καταρρέει», ή «Χωρίς ειδικούς, θα έλθουν οι υπουργοί να σας φροντίσουν» έγραφαν ορισμένα από τα πανώ που κρατούσαν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των γιατρών οργανώθηκε σε 21 ιταλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Νάπολης, της Μπολόνια, της Γένοβας, του Τορίνου, της Φλωρεντίας και του Παλέρμου. Οι νεαροί γιατροί και οι φοιτητές στο τελευταίο έτος, που η συμβολή όλων τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 αναγνωρίσθηκε ως σημαντικότατη, αξιώνουν μεγαλύτερη εκτίμηση της εργασίας τους και μία σταδιοδρομία με καλλίτερες και πιο ασφαλείς προοπτικές.

«Ας ξεκινήσουμε από ένα δεδομένο: έως το 2025, περισσότεροι από το 60% των συναδέλφων μας με ειδικότητ και των γενικών ιατρών θα συνταξιοδοτηθούν. Δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής για την υγεία, δεν θα υπάρχει αρκετό προσωπικό για να τους αντικαταστήσει. Η φροντίδα και η υγεία όλων των πολιτών θα τεθεί σε κίνδυνο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της κινητοποίησης. «Δεν δεχόμαστε πλέον να μας ονομάζουν ήρωες, γιατί η φροντίδα στον πλησίον είναι καθημερινή επιλογή ζωής για εμάς. Δεν θέλουμε χειροκροτήματα, θέλουμε απλώς να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά μας», προσθέτουν στο ίδιο δελτίο Τύπου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter