Ιταλία: Συγκρούσεις οδηγών ταξί και αστυνομικών

Ιταλία: Συγκρούσεις οδηγών ταξί και αστυνομικών

Σε τέσσερις προσαγωγές διαδηλωτών οδήγησαν έως τώρα, οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και οδηγών ταξί στο κέντρο της Ρώμης. Οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται για την έλλειψη νομικής ρύθμισης σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις όμως, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλο μέρος της ευθύνης των συγκρούσεων φέρουν οδηγοί ταξί που ανήκουν στον χώρο της άκρας δεξιάς. Ένας διαδηλωτής μάλιστα, φωτογραφήθηκε με σιδηρογροθιά, και η εικόνα έκανε το γύρο του διαδικτύου και των ιταλικών καναλιών. Οι ταξιτζήδες επεχείρησαν να εισέλθουν στην έδρα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της διεύθυνσης των «Δημοκρατικών».

Από την μία, η ιταλική κυβέρνηση θέλησε να δείξει ότι δεν εννοεί να υποκύψει σε εκβιασμούς, και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνδέσει με ψήφο εμπιστοσύνης την έγκριση του μέτρου που παρατείνει το σημερινό νομικό πλαίσιο. Από την άλλη όμως, ο υπουργός μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, συνεχίζει την διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των οδηγών ταξί. Ο κύριος στόχος, είναι να επιτευχθεί συμφωνία, με μια λογική ρύθμιση του όλου τομέα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, χωρίς να πληγεί όμως η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter