Ιταλία: Συναγερμός από ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη Σικελία

Ιταλία: Συναγερμός από ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη Σικελία

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Κατάνια σεισμός μεγέθους 4,4, λίγο μετά τις 2 μμ, τοπική ώρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται έξι χιλιόμετρα στα ανοιχτά της Σικελίας και εκτιμάται ότι είχε εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα. Μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο σεισμολόγος Ραφαέλε Ατζάρο, που εργάζεται στο Παρατηρητήριο Αίτνας του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστιολογίας (Ingv), εξηγεί ότι: «Είναι χαμηλής έντασης για ένα σεισμό τεκτονικής φύσης».

Σύμφωνα με το ANSA, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Σικελία, εξαιτίας της εγγύτητας του επίκεντρου και του μικρού εστιακού βάθους.

Αρκετές τοποθεσίες στη βιομηχανική περιοχή της Κατάνια εκκενώθηκαν προληπτικά μετά τον σεισμό. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν ξαναρχίσει τη δραστηριότητά τους. Ο φόβος επεκτάθηκε και στους πελάτες των εμπορικών κέντρων, που έχουν εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις. Προς το παρόν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στα ιταλικά Μέσα, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματιμοί. Όπως μεταδίδει το Rai, για τους ειδικούς της Ingv, «η πιθανότητα ζημιάς θα αποτελούσε έκπληξη», λόγω του μικρού βάθους. Ακόμη και οι πυροσβέστες λένε ότι δεν έχουν αναφορές για ζημιές, σύμφωνα με το ιταλικό Μέσο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter