Ιταλία: Τέταρτος γύρος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την Πέμπτη

Ιταλία: Τέταρτος γύρος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την Πέμπτη

Ατελέσφορη η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία, καθώς οι περισσότερες ψήφοι (412) έδειξαν… «λευκό».

Ο Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε 125 ψήφους, ενώ ο Γκούιντο Κροζέτο, των υπερσυντηρητικών Αδελφών της Ιταλίας 114. Ο πρώην δικαστικός Πάολο Μανταλένα (στηρίζεται από διαφωνούντες των Πέντε Αστέρων) έλαβε 61 ψήφους και ο κεντρώος πρώην πρόεδρος της Βουλής Πιερφερντινάντο Καζίνι, 52.

Εάν και την Πέμπτη δεν υπάρξει αποτέλεσμα η διαδικασία θα επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου που λήγει η θητεία Ματαρέλα. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος γύρος απαιτεί απλή πλειοψηφία για την ανάδειξη προέδρου, ήτοι 505 ψήφους.

Τόσο ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, όσο και ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τόνισαν ότι αν η συντηρητική παράταξη επιμείνει στην προώθηση της υποψηφιότητας Καζελάτι, κινδυνεύει να διαλυθεί και η ευρεία κυβερνητική συμμαχία της οποίας ηγείται ο Μάριο Ντράγκι.

Τονίζεται πάντως ότι εξακολουθεί να συζητείται και η υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι, παρά το ότι υπάρχουν σαφείς δυσκολίες, με τα υπόλοιπα κόμματα να ζητούν συγκεκριμένες ρήτρες σχετικά με την γραμμή αλλά και τη σύνθεση της κυβέρνησης που θα συσταθεί, σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter