Ιταλία: Τρία σκυλάκια βγήκαν ζωντανά από το Rigopiano (Video)

Ιταλία: Τρία σκυλάκια βγήκαν ζωντανά από το Rigopiano (Video)

Οι διασώστες βρήκαν ζωντανά τρία μικρά σκυλιά, που είχαν μείνει εγκλωβισμένα μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Πρόκειται για τα παιδιά των δυο μεγάλων σκύλων, ράτσας Παστόρε Αμπρουτσέζε, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε καλή κατάσταση στο χωριό Φαρίντολα, την περασμένη Πέμπτη. Το τελευταίο αυτό γεγονός βοηθά τους διασώστες να συνεχίσουν να ελπίζουν πως, έστω και αν έχουν περάσει πέντε ημέρες από την τραγική χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Πεσκάρα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βρεθούν και άλλοι επιζώντες. Από σήμερα το απόγευμα θα χρησιμοποιηθούν και εκσκαφείς για να πραγματοποιηθούν έρευνες και στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου.

Πολλοί συγγενείς των αγνοουμένων, όμως, αγανακτισμένοι, αναφέρονται σε σαφείς ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, ιδίως σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση της νομαρχίας και της Πολιτικής Προστασίας πριν από την φονική χιονοστιβάδα (όταν είχαν ζητηθεί από τους διαχειριστές του ξενοδοχείου εκχιονιστικά μηχανήματα), και αμέσως μετά, όταν δεν έγινε πιστευτός ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος τηλεφώνησε για να σημάνει συναγερμό.

Σε ό,τι αφορά τα ευρύτερα προβλήματα στην κεντρική Ιταλία, μετά τις σεισμικές δονήσεις της περασμένης εβδομάδας και το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας, με πρωτοφανείς χιονοπτώσεις, υπολογίζεται ότι οι ζημιές συνολικά ξεπερνούν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Οι άνθρωποι που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω των σεισμικών δονήσεων των τελευταίων πέντε μηνών, ανέρχονται σε 13.000.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει μεγαλύτερη ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την μεριά της, είχε αφήσει πρόσφατα να διαρρεύσει ότι η Ιταλία θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον προσπάθειες, διότι η σχέση ελλείμματος- AΕΠ της κρίνεται υψηλότερη από το ανώτερο συμφωνημένο όριο, κατά ποσοστό 0,2%.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το BBC με τα κουταβάκια να βγαίνουν σώα από το Rigopiano.

https://www.youtube.com/watch?v=nGNAyYDqm78

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter