Ιταλία: Υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό στους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Ισπανία, Κροατία και Μάλτα ακόμα στην τετράδα των χωρών που αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση την άμεση υποβολή σε τεστ - Για «χάος» κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος, αφού δεν υπάρχει ακόμη ο αναγκαίος εξοπλισμός.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά, γρήγορα τεστ στους επιβάτες που φτάνουν από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Κροατία και τη Μάλτα. Δεν υπάρχει όμως ακόμη ο αναγκαίος εξοπλισμός. Πρόκειται για έναν τρόπο ούτως ώστε να αποφευχθεί η προληπτική καραντίνα για όλους και να προστατευτεί παράλληλα η δημόσια υγεία. Όπως όμως γράφει ο ιταλικός Τύπος, προς το παρόν «στις περισσότερες περιπτώσεις επικρατεί χάος».

Μέχρι τώρα, σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια οι επιβάτες που φτάνουν από τις συγκεκριμένες χώρες δεν υποβάλλονται στο γρήγορο αυτό τεστ.

Όπως φαίνεται, η ενεργοποίηση του όλου μηχανισμού δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει -στην καλύτερη των περιπτώσεων- πριν από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν περιφέρειες όμως, όπως εκείνη της Ρώμης, της Γένοβας, της Σαρδηνίας, του Τορίνο και του Βένετ, που προσπαθούν να οργανωθούν αυτόνομα. Ετοίμασαν υπαίθρια κέντρα, στα οποία όσοι επιστρέφουν από τις τέσσερις μεσογειακές αυτές χώρες θα μεταβαίνουν με το αυτοκίνητό τους για να κάνουν άμεσα το τεστ.

Δεν υπάρχουν οι χώροι στα αεροδρόμια

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης έκανε γνωστό ότι όποιος θέλει μπορεί να υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού μέχρι και εβδομήντα δυο ώρες πριν ταξιδέψει στην Ιταλία και να παρουσιάσει το αποτέλεσμα στους γιατρούς που βρίσκονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια κατά την άφιξή του.

Σε ό,τι αφορά τα γρήγορα τεστ στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, πάντως, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν, διότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος χώρος.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να αναλάβουν την υποχρέωση αυτή δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κάτι που θα μπορέσει να γίνει όμως όχι με τους ταχύτατους ρυθμούς των πρώτων εξαγγελιών, αλλά μέσα στο πρώτο 24ωρο από την άφιξη των Ιταλών και ξένων τουριστών.

Πηγή: DW, Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης, Ρώμη

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.