Ιταλός υπουργός: Κολοσσιαία απάτη οι αυξήσεις των καυσίμων

Ιταλός υπουργός: Κολοσσιαία απάτη οι αυξήσεις των καυσίμων

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην εκπομπή Progress του δικτύου SkyTG24, ο Ιταλός Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Roberto Cingolani εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ ενάντια στην κερδοσκοπία και νευρικότητα των αγορών σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

“Η αγορά κερδοσκοπεί και είναι ο ίδιος λόγος που βρίσκουμε βενζίνη στα 2,20 Ευρώ. Την είδα χθες περνώντας από το βενζινάδικο, και δεν ξέρω το γιατί” τόνισε ο Υπουργός.

Και συνέχισε: “Αφενός οι ειδικοί φόροι χρειάζονται ώστε να λειτουργήσει το κράτος, αφετέρου η νευρικότητα που διπλασιάζει ή τετραπλασιάζει, πενταπλασιάζει την τιμή ενός καυσίμου, δηλαδή κάνει πλούσιους μόνο λίγους ανθρώπους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα αυτό το πρόβλημα”.

O Roberto Cingolani

 

Ο yπουργός Cingolani επιτέθηκε μετωπικά στις αγορές, τονίζοντας πως “θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια κολοσσιαία απάτη που προέρχεται από τη νευρικότητα της αγοράς, την οποία ειρωνικά συνεχίζω να αναφέρω, και που γίνεται εις βάρος των επιχειρήσεων και των πολιτών”.

Ο Ιταλός Υπουργός μίλησε επίσης για το μείζον θέμα του φυσικού αερίου, και τόνισε εκ νέου πως θέλει να χρησιμοποιήσει πλήρως τα ήδη υπάρχοντα κοιτάσματα στην Ιταλία ώστε να προσφερθεί το αέριο προς παραγωγή στις ενεργοβόρες εταιρείες και σε ελεγχόμενη τιμή.

Τέλος, ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης αναφέρθηκε και στο ενεργειακό κόστος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη: «Τις τελευταίες ημέρες (η Ευρώπη) έχουμε δώσει (στη Ρωσία) κατά μέσο όρο σχεδόν ένα δισεκατομμύριο Ευρώ την ημέρα για την αγορά φυσικού αερίου (…) ίσως περισσότερο από το κόστος του πολέμου που υποστηρίζει ο Πούτιν”.

Ο Υπουργός τόνισε πως “είναι η ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι αγορές ακολουθούν τη δική τους λογική” αλλά και πως “πληρώνουμε ιστορικά λάθη επειδή δεν διαφοροποιήσαμε την ενεργειακή μας εξάρτηση”.

Πηγή: ertnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter