Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη, δύσκολες ώρες και για εμάς»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη, δύσκολες ώρες και για εμάς»

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα, η συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ (9/8) για τον 3ο προκριματικο του Champions League.

Όπως ήταν φυσικό, λόγω της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη από τους Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν στα θλιβερά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, το αγωνιστικό μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο προπονητής των «πρασίνων» δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τα γεγονότα, στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος: «Θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη. Έπρεπε να ήταν δύο πολύ όμορφες ημέρες αυτές με τις ομάδες μας να παλεύουν για τις προκρίσεις τους στη διοργάνωση αλλά δυστυχώς σημαδεύτηκαν από τα όσα έγιναν χθες. Είναι δύσκολες ώρες και για εμάς και αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League: «Ήταν ένας από τους στόχους μας και το καταφέραμε με τη Ντνίπρο. Η περσινή πορεία μας στο πρωτάθλημα δεν μας αφήνει να μην κυνηγήσουμε το μεγαλύτερο όνειρό μας που είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει τακτική: «Σαν ομάδα σίγουρα δεν έχουμε κάποιο σκοπό να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού. Με τη γνώση ότι αύριο παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Μπορεί να αλλάξουν αυτοί τον τρόπο παιχνιδιού τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Εμείς πρέπει να κάνουμε και τα δύο παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι ένα ισόπαλο αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό για μας».

Για την Μαρσέιγ: «Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα που την παρακολουθούμε γενικά όχι μόνο όταν την έχουμε αντίπαλο. Με την αλλαγή προπονητή και με τις προσθήκες καινούργιων παικτών είναι καλύτερη από πέρυσι. Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Είναι στον δρόμο μας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Η Μαρσέιγ δεν είναι μόνο οι δύο παίκτες μπροστά. Έχουν γενικώς καλούς ποδοσφαιριστές. Το βασικό πράγμα είναι να είμαστε πειθαρχημένοι και να δείξουμε ότι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να είμαστε οργανωμένοι τόσο στην επίθεση και στην άμυνα. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Όταν θα έχουμε την κατοχή της μπάλας θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Όλοι θέλουμε να συμμετάσχουμε στο Hollywood του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όταν παίζεις απέναντι στην Μαρσέιγ δεν μπορείς να είσαι άνετος. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να κάνουμε την μέγιστη προσπάθεια για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ελπίζουμε για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σίγουρα δεν είμαστε άνετοι».

Από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια για εμάς. Ξέρουμε ότι η Μαρσέιγ είναι μια μεγάλη ομάδα, έχουμε δει βίντεο, θα κοιτάξουμε τι θα μας ζητήσει ο προπονητής προκειμένου να δουλέψουμε όλοι μαζί για τη νίκη. Έχουμε μια ικανή ομάδα, που μπορεί να παίξει με τον οποιονδήποτε. Θα κυνηγήσουμε την πρόκριση και ο στόχος μας είναι να κάνουμε σωστά ό,τι πρέπει για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την είσοδο στους ομίλους του Champions League».

Οσο για τον άδικο χαμό του οπαδού της ΑΕΚ είπε: «Είναι απογοητευτικό και θλιβερό αυτό που συνέβη, δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Θέλω να δώσω κουράγιο στην οικογένεια του φίλαθλου και την ΑΕΚ και ελπίζω να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter