Ήβρες τον Άγιο να άψεις το κερί σου

Ήβρες τον Άγιο να άψεις το κερί σου

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι αυτός που αναλαμβάνει το τιμόνι του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μάλλον δεν κρίθηκε κανείς ικανός από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση αυτή και έτσι ο αγαπητός μας Κυριάκος αποφάσισε να κάνει «μεταγραφή» απ’ έξω.

*** Και λέμε «μεταγραφή», γιατί ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν αποδόθηκε ελληνική υπηκοότητα σε κάποιον μόνο και μόνο για να γίνει υπουργός. Είμαι σίγουρη πως παρά τα όσα γράφτηκαν θα βρουν νομότυπο τρόπο οι επιτελικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού για να αποδοθεί η ελληνική υπηκοότητα στον νέο υπουργό και στη συνέχεια να πάρει το χαρτοφυλάκιό του. Νόμιμο θα είναι σίγουρα. Για ηθικό δεν θα μας πουν.

*** Αλλά θα μου πεις εδώ έφεραν με το… καλημέρα «φωτογραφική» τροπολογία μόνο και μόνο για να βάλουν διοικητή της ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέοντα (που παρουσίασε αργότερα πτυχίο από το τμήμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ ), σε κοτζάμ υπουργό Πολιτικής Προστασίας θα κολλήσουν; Που στην τελική το βιογραφικό του είναι κομματάκι καλύτερο απ’ αυτό του κ. Κοντολέοντα.

*** Συμφωνώ, ίσως να ήταν καλύτερη λύση ο Τομ Χανκς που τα έβγαλε πέρα σε ένα νησί ολομόναχος και έχει στο πορτοφόλι του για παραπάνω από έναν χρόνο το ελληνικό διαβατήριο.

*** Βγήκαν και διάφοροι άσχετοι σουρουκλεμέδες να πουν το μακρύ και το κοντό τους για το αν θεωρούνται Έλληνες οι Κύπριοι. Τα αυτονόητα δηλαδή. Ναι, θεωρούνται Έλληνες απ’ όλους μας. Στην καρδιά, στην ψυχή, στο μυαλό. Οτιδήποτε πάνω τους είναι ελληνικό, εκτός από την υπηκοότητα που απαιτείται για να γίνει κάποιος υπουργός. Έχουν κυπριακή. Τέλος.

*** Και επειδή κάποιοι άρχισαν να λένε, μέχρι και σε κανάλι το άκουσα, ότι έχουν αναλάβει ξανά υπουργοί Κύπριοι κι άρα μπορεί και ο Χρήστος Στυλιανίδης, ας ενημερωθούν ότι τόσο ο Λουκής Ακρίτας (πατέρας της Έλενας Ακρίτα), όσο και ο Γιάννος Κρανιδιώτης (που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1999) ζούσαν κι εργάζονταν για χρόνια στη χώρα μας και είχαν πάρει αρκετό καιρό πριν την ελληνική υπηκοότητα. Δεν πολιτογραφήθηκαν τιμητικά για να υπουργοποιηθούν.

*** Εμβολιάστηκε τη Δευτέρα στα Σφακιά και ο Παύλος Πολάκης και πλέον κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεμβολίαστος. Έτσι, μπαίνουν στο συρτάρι τα περί ΣΥΡΙΖΑίων αντιεμβολιαστών που πέταγαν κατά καιρούς στα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ διάφοροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν ποτέ θέση σε οποιοδήποτε κοινοβούλιο της Ευρώπης, εκτός απ’ αυτό της Ουγγαρίας.

*** Αυξάνονται και θα συνεχίσουν ν’ αυξάνονται οι τιμές σε βασικά αγαθά, όπως το ρεύμα που είμαστε στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην τιμή χονδρικής. Και όλοι οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ λένε «δεν φταίμε εμείς, φταίει η παγκόσμια αγορά», λες και δεν μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να νομοθετήσουν προς μια κατεύθυνση που θα δώσει ανάσα στη χαμηλή και μεσαία τάξη.

***Δεν γίνεται, λέγανε, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, αλλά γίνεται, όμως, να πληρώνει ρεύμα 200 και 300 ευρώ ο μεροκαματιάρης που προσπαθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ να τα βγάλει πέρα για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά του.
Λες και δεν έχουν πάει στον θεό τα ενοίκια.
Λες και δεν έχουμε, ως χώρα, την πιο ακριβή κινητή τηλεφωνία.
Βάλε και την ΕΥΔΑΠ, βάλε και τα κοινόχρηστα, βάλε και το σούπερ μάρκετ. Από πού να κόψεις για να πληρώσεις τις αυξήσεις του ρεύματος;

*** Τι κάθομαι και γράφω; Ο Κυριάκος έμαθε πέρυσι ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, θα καταλάβει πώς ζω εγώ ή εσύ, πώς ζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας; Όχι. Δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ σχέση με την πλειοψηφία της κοινωνίας γιατί δεν ανήκει σε αυτή. Δεν έχει φίλους που ν’ ανήκουν σ’ αυτή. Δεν έχει ούτε καν γνωστούς που ν’ ανήκουν σ’ αυτή.

*** Φυσικά και η παγκόσμια αγορά μπορεί να επηρεάσει τη δική μας αγορά και κάθε χώρας, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν κυβερνήσεις. Για να νομοθετούν και να προστατεύουν τους πολίτες.
Αλλά εδώ, η δική μας, νομοθετεί για τους φίλους της και μόνο.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter