Μην το χάσετε

Ιωάννης Καποδίστριας: Πραγματιστής ή τύραννος; Στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο οραματιστής, ο διπλωμάτης, ο πραγματιστής, ο αντιφατικός, ο συγκρουσιακός. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, μια προσωπικότητα που συναρπάζει πολίτες και ιστορικούς 186 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Η προσπάθεια του HOTDOC HISTORY επιχειρεί να ανιχνεύσει πτυχές που μένουν ακόμη συζητήσιμες στο πεδίο της έρευνας και της ερμηνείας

Στο αφιέρωμα αναπτύσσονται η πορεία του τα πρώτα χρόνια στην Κέρκυρα, οι πρώτες του αποστολές ως νεαρού αυτοκρατορικοὐ επιτρόπου και η σημαντική για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας παρουσία του στη διπλωματική αρένα.

 Και ακόμη, το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης και η πρόσκληση για να αποτελέσει, ως πρόσωπο ευρείας αποδοχής, τον πρώτο κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο κινήθηκε ο ίδιος αλλά και οι αντίπαλοί του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.