Ιωάννινα: ΕΔΕ για μη τήρηση υγειονομικών κανόνων σε «γαλάζιο» διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής

Ιωάννινα: ΕΔΕ για μη τήρηση υγειονομικών κανόνων σε «γαλάζιο» διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Φίλιππο Σιάκα με το σκεπτικό της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο λόγω μη τήρησης υγειονομικών κανόνων πρόληψης μετάδοσης νόσου εν καιρώ πανδημίας, ζητά η διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος Θεοδώρα Παπανικολάου από τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρου Δερδεμέζη.

Ο «γαλάζιος» γιατρός και πολιτευτής της ΝΔ το 2012  που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με τα καμώματά του αφού είχε τεθεί σε αργία το 2017 κατηγορούμενος για παράνομες συνταγογραφήσεις, είναι μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου που τον θέλουν όχι απλώς να μην έχει εμβολιαστεί αλλά και να μην τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Η κυρία Παπανικολάου προχωρά στη συγκεκριμένη ενέργεια ως μέλος της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, σημειώνοντας ότι η αναφορά της δε γίνεται στο πρόσωπο του διευθυντή αλλά στον θεσμικό του ρόλο ως προϊστάμενος κλινικής με νευραλγικό ρόλο στο νοσοκομείο.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο με το οποίο επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις που κοινοποιείται στη διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας, στη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, στην Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, αναφέρει ότι ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, μη τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζόμενων στο νοσοκομείο, έθεσε σε κίνδυνο τη γενική εφημερία (λόγω καραντίνας του προσωπικού) και την υγεία των κατοίκων της πόλης (αναβολή τακτικών χειρουργείων) και έβλαψε τη φήμη του νοσοκομείου, δίνοντας αφορμή σε συμφέροντα που δε θέλουν τη λειτουργία του, να κάνουν κακεντρεχή σχόλια και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

«Στη χώρα μας, επειδή υπάρχει Δημοκρατία, ο κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να το διακηρύσσει. Όταν όμως οι πράξεις του έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους και τους κανόνες του κράτους, επιβάλλονται κυρώσεις. Ως πολίτης, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ως διευθυντής Τμήματος όμως του Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα, είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει και να ελέγχει αν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί για τον έλεγχο της πανδημίας από την πολιτεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος Θεοδώρα Παπανικολάου.

 «Σαν πολίτης ο Δ/ντης Χειρπυργικής μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Σαν Δ/ντης Τμήματος όμως του Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα, είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει και αν ελέγχει αν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί για τον έλεγχο της πανδημίας από την πολιτεία» επισημαίνεται στο έγγραφο. 

Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι στα χέρια του διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, χωρίς έως τώρα να έχει γίνει γνωστό αν από την πλευρά του κρίνεται σκόπιμη η διερεύνηση των καταγγελιών μέσω Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter