Ιωάννινα: Γιορτή μανιταριού στο Ζαγόρι (εικόνες)

Ιωάννινα: Γιορτή μανιταριού στο Ζαγόρι (εικόνες)

Η γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών στα δάση των Ιωαννίνων αλλά και η ανάπτυξη της μανιταροφιλίας ήταν οι στόχοι της διήμερης γιορτής στο Ζαγόρι.

Αφετηρία των εκδηλώσεων αλλά και των εξορμήσεων στο δάσος για την συλλογή μανιταριών ήταν τα Άνω Πεδινά, το γραφικό πέτρινο χωριό στην καρδιά του Ζαγορίου. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με τα μανιτάρια και το περιβάλλον ενώ είχαν την ευκαιρία μαζί με ειδικούς να τα γνωρίσουν και να τα συλλέξουν μέσα στο δάσος.

Το διήμερο περιελάμβανε δραστηριότητες και για τα παιδιά, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την γιορτή του μανιταριού. Επίσης το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δημιούργησαν για τα παιδιά εικαστικό Μανιταροεργαστήριο με θέμα τον προστατευόμενο Ασπροπαρη.

Αργά χθες το απόγευμα όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστριμαργικές δημιουργίες με μανιτάρια αλλά και μακαρονάδα με μαύρη τρούφα. Ο Σύλλογος Μανιταροφιλων Ηπείρου προσέφερε σε όλους μανιταρόσουπα και μουσική εκδήλωση.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου έχει συνταχθεί και ο δεκάλογος των μανιταρόφιλων ως ένα εργαλείο που στοχεύει αφενός στην ασφάλεια και αφετέρου στην προστασία της φύσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter