Ιωάννινα: Η «οδύσσεια» ενός συνταξιούχου στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Ιωάννινα: Η «οδύσσεια» ενός συνταξιούχου στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Είναι 66 χρονών και δηλώνει «ταλαίπωρος» αλλά περήφανος Έλληνας συνταξιούχος. Με την ανοιχτή επιστολή μεταφέρει την διαμαρτυρία του για την απίστευτη ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα προκειμένου να κάνει μία απλή εξέταση.

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται σχόλια. Η επιστολή άλλωστε τα λέει όλα.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

– Είχα ραντεβού στις 10.30 στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στο ορθοπεδικό ιατρείο. Περνώντας την πύλη με ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε rapid τεστ (όπως όλοι που μπαίνουνε στο νοσοκομείο).

– Υπήρχαν δύο σημεία λείψεις δείγματος. Και στα δύο, υπήρχανε τεράστιες ουρές, περί των 70 ατόμων (κατά εκτίμηση μου).

– Ώρα 10 μπήκαμε με τη γυναίκα μου στην ουρά. Ευτυχώς είχε ομίχλη που σημαίνει δεν είχε παγωνιά. Κουκουλωθήκαμε και άρχισε η αναμονή. Πιάσαμε κουβεντούλα με τον περίγυρο και κάποια στιγμή πόνεσαν τα πόδια μου (ευτυχώς φορούσα καλά παπούτσια και δεν πάγωσαν…) κοίταξα την ώρα και έχει πάει 11 και… Δεν είχαμε φτάσει ούτε στη μέση της ουράς.

– Γύρω μου αρκετοί ηλικιωμένοι, κάποιοι πιο μεγάλοι από μένα (είμαι 66 ετών), έγκυες γυναίκες και γενικά άνθρωποι με εμφανή προβλήματα στην πλειοψηφία. Είχε αρχίσει ο εκνευρισμός και οι συγκρούσεις σε κάποια σημεία της ουράς.

– Υπήρχε μονάχα ένα άτομο που έκανε και δειγματοληψία και καταγραφή στοιχείων. Και αρκετά άλλα άτομα του ΕΟΔΥ με το ταμπελάκι στο λαιμό “μένουμε ασφαλείς” που μπαινοβγαίνανε στο χώρο της καντίνας, ή περιφέρονταν (για εργασιακούς λόγους φαντάζομαι). Έλεγχος από αρμόδιο για την τήρηση αποστάσεων ούτε για ανέκδοτο! Μόνο επικλήσεις για την «σωτήριο» μάσκα.

– Είπα στην “ομάδα” ότι θα πάω να ουρήσω (…έχουμε και προστάτη) για να μην χάσω την θέση μου στην ουρά.. «Δεν μπορείς» μου απάντησαν οι γύρω μου… Το θεώρησα πλάκα και πήγα προς τις τουαλέτες του νοσοκομείου, όπου πράγματι δεν με αφήσαν να μπω, πριν μου έρθει το SMS αρνητικό! Ζήτησα μια τουαλέτα σε μη εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου και μου είπαν δεν υπάρχει (έτσι …πήγα…. στα πεύκα) Οι άλλοι ανήμποροι και οι γυναίκες όμως ;;; …

– Ο εκνευρισμός μεγάλωνε και αργήσανε οι διαπληκτισμοί με τους “μένουμε ασφαλείς”. Κανένας τους δεν ήξερε τίποτα για τίποτα! …μόνο φορά μάσκα. “Put the mask now!” Φώναζε σε έναν Αφγανό που πήγε να καπνίσει….

– …ένας “μένουμε ασφαλείς” μου πέταξε, “έτσι είναι εδώ, άμα δε σ’ αρέσει πήγαινε έξω στους ιδιώτες”. Αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται από το Δημόσιο!!!

– Ένας άλλος πιο ευγενικός “ρώτησε”, “και τι μπορούμε να κάνουμε” – Του είπα «αν θες να κάνεις κάτι, πήγαινε πάρε μερικά χαρτιά, να σου δώσω το ψαλιδάκι μου να τα κόψεις, να βάλεις νούμερα με την υπογραφή σου, να μας τα δώσεις, να πάμε στα αυτοκίνητα μας, να μην περιμένουμε όλοι εδώ όρθιοι στη σειρά στο κρύο. Δεν ήρθαμε για βόλτα στο νοσοκομείο, είμαστε όλοι άνθρωποι με προβλήματα»

– …με κοίταξε περίεργα και έκανε πως δε με άκουσε.

– Ξανά ρωτούσαμε… «σίγουρα θα μας περιμένουν οι γιατροί»;;;

– “Ναι μην ανησυχείτε είναι ενημερωμένοι…” μας απαντούσαν.

– Για να περάσει η ώρα έδειξα στο YouTube εκείνο το χιουμοριστικό video με το Χάρη Κλυνν στην εφορία… Γελάσαμε …”είναι ενημερωμένοι”.

– Περασμένες 12.30 και ενώ συνέβησαν αρκετά ευτράπελα, μου πήραν το δείγμα και στις 12.54 μου ήρθε το SMS ΑΡΝΗΤΙΚΟ

– Ετοίμασα τα χαρτιά μου και πάω για το γιατρό.

– «Έφυγε… Περίμενε… δεν ερχόταν κάνεις και έφυγε… αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ…» μου λέει με καλή διάθεση ένας άλλος γιατρός…

– Δεν μου έκανε εντύπωση. Μετά από τόσες ώρες ταλαιπωρία και εξευτελισμό που είχαμε υποστεί, εγώ και υπόλοιποι ασθενείς, μετά από τόση απάνθρωπη αντιμετώπιση, μου ήρθε η νοερά εικόνα της διοίκησης του ΓΝ Χατζηκώστα, να μας κοιτάει από κάποιο τζάμι και να καμαρώνει για το έργο της…

Και όμως έχει συνέχεια το δράμα.

– Μου έγραψε ο γιατρός (ο άλλος) να κάνω μια “μαγνητική”

– Κατέβηκα στο υπόγειο για ραντεβού.

– «Στις 11 Ιούνη μου λέει η κυρία». «Του 2021»; ρωτάω. Άρχισαν τα γέλια οι παραβρισκόμενοι. «Μη γελάτε τους λέω! την άλλη έκλεισα για την επομένη χρονιά 15 μήνες μετά..».

– Ξαναθυμήθηκα τον Χάρη Κλυνν που απαντά στον πολίτη που νομίζει ότι ήρθε οργανωμένος…. “εμείς είμαστε πιο οργανωμένοι! χαχαχα”)

Αυτή είναι η περιγραφή μιας κατάστασης που αντιμετωπίσαμε χτες Παρασκευή 5 Φλεβάρη, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, πάνω από 200 άτομα ασθενείς και συνοδοί. (τον ακριβή αριθμό σίγουρα το ξέρουν καλύτερα οι αρμόδιοι)

Τα ερωτήματα που γεννιούνται σε κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο είναι πολλά. Ας θέσω ταπεινά μόνο ένα:

—Ένα χρόνο τώρα που «η υγεία μας είναι τάχα…. πάνω από την οικονομία !!!» όπως κραυγάζουνε ξεδιάντροπα πολιτικοί και τα φερέφωνα τους στις διάφορες επιτροπές … «επιστημόνων», γιατί η κατάσταση στην ….. «δημόσια υγεία» χειροτερεύει;;;

Α! Και κάτι ακόμα!

– Αυτό το “τι περιμένεις, Ελλάδα είναι”, που άκουσα από κάποιους, με πλήγωσε για μια φορά ακόμη.

– Αυτή η καταστροφή της αυτοεκτίμησής μας!…

– Αυτή η παθητική, χωρίς όρους αποδοχή, της αθλιότητας!…

– «Λαέ μη σφίγγεις άλλο το ζωνάρι, η πείνα το καμάρι είναι του Κιοτή, του σκλάβου που του μέλει να χαθεί!…», σιγοτραγουδούσα φεύγοντας από το νοσοκομείο, για να φωτίσω την καταχνιά με λίγο χαμόγελο από το «μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

– Με ελπίδα! που μπορεί να «τρομάξει τους αστούς»…

– …αλλά και αυτούς, πίσω από την τζαμαρία της διοίκησης του ΓΝ Χατζηκώστα, που μπορεί και να γελάνε, μιας και υπηρετώντας πολιτικές που φέρνουν δυστυχία, έχουν και οι ίδιοι ξεχάσει….!

– Έχουν ξεχάσει να ντρέπονται! …Έχουν ξεχάσει να κλαίνε!

Κοσίνας Παύλος, ετών 66, κάτοικος Ιωαννίνων

Ένας «ταλαίπωρος», αλλά περήφανος ‘Ελληνας συνταξιούχος.

Πηγή: epiruspost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter