Ιωάννινα: Σε απόγνωση στο γηροκομείο που εντοπίστηκαν 56 κρούσματα – Κραυγή αγωνίας από τον ιδιοκτήτη

Ιωάννινα: Σε απόγνωση στο γηροκομείο που εντοπίστηκαν 56 κρούσματα – Κραυγή αγωνίας από τον ιδιοκτήτη

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα για τα κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Όλοι οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ θετικοί διαγνώσθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι. Οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας. Για την υπόθεση υπάρχει έρευνα από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Συνολικά, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο είναι 56.

Νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού γηροκομείου μέσω του epiruspost.gr έκανε έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την άμεση ανάγκη που υπάρχει ώστε να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη που δέχεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Από το σύνολο των ηλικιωμένων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 21. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter