Σκάνδαλο υποκλοπών: Ήξερε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ήξερε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να διαφύγει και να θέσει εαυτόν εκτός του κάδρου ευθυνών για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό, τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και τον τοποθετούν ακριβώς στο κέντρο του σκανδάλου.

Δείτε επίσης: Εκτεθειμένοι κυβέρνηση, υπουργείο Εξωτερικών και ΕΥΠ

Έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη.

Από τις 23 Ιουλίου του 2019 ολόκληρη η αλληλογραφία από τις διευθύνσεις Α,Β,Γ, Δ και Ε του υπουργείου Εξωτερικών διαβιβαζόταν και στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως εκ τούτου τα έγγραφα της Β6 Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ που είχαν σχέση με την εξαγωγή του Predator στη Μαγαδασκάρη ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οπως αποκάλυψαν οι «New York Times», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) –συγκεκριμένα, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής– αδειοδότησε την εταιρεία Intellexa να εξαγάγει το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη στις 15 Νοεμβρίου 2021.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter