Jοhnson & Johnson: Στάση αναμονής από την Ελλάδα για το εμβόλιο – Πότε συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Jοhnson & Johnson: Στάση αναμονής από την Ελλάδα για το εμβόλιο – Πότε συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίου της Jοhnson & Johnson έχουν φτάσει ήδη στην Ελλάδα από χθες Τετάρτη, ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστο τι θα κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τους εμβολιασμούς μετά το στοπ που έβαλαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές στη χρήση του.

Μία μία οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν λάβει το εμβόλιο λαμβάνουν αποφάσεις για τη χρήση του. Η Δανία αποφάσισε την αναστολή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson ενώ  Γαλλία αποφάσισε να ακολουθήσει το ίδιο πρωτόκολλο που προβλέπεται για το εμβόλιο της AstraZeneca, δηλαδή σε άτομα άνω των 55 ετών.

Από την πλευρά της η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί στάση αναμονής προς το θέμα, εν αναμονή και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για το συγκεκριμένο θέμα στην καθιερωμένη χθεσινή ενημέρωση για το εμβόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε ό,τι έχει προκύψει, μείναμε πέρα και έξω από την πολυφωνία, ακούσαμε τους ειδικούς στην χώρα μας και τους αρμόδιους οργανισμούς και αυτό θα κάνουμε και τώρα» ανέφερε.

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει αύριο Παρασκευή και θα κληθεί να κάνεις τις σχετικές εισηγήσεις. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Η Ελλάδα παρέλαβε τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου αλλά παραμένει άγνωστο αν θα ξεκινήσει η διανομή του από τη Δευτέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter