Jackie O: Το πορτρέτο του απόλυτου icon του 20ου αιώνα, στο Docville

Jackie O: Το πορτρέτο του απόλυτου icon του 20ου αιώνα, στο Docville

Πρόσωπο: Τζάκι Ωνάση και Ναταλί Πόρτμαν: Καθώς η δεύτερη υποδύεται την πρώτη στο φιλμ του Πάμπλο Λορέιν «Jackie», παρουσιάζουμε το πορτρέτο του απόλυτου icon του 20ου αιώνα. Της Πρώτης από τις …Πρώτες Κυρίες του Λευκού Οίκου.

Urban legend: Ιστορίες θεσσαλικού τρόμου σε μια ανατριχιαστική σελίδα στο Facebook με το θρύλο να λέει πως όσο κοιτάζεις τις «Παγανιστικές δοξασίες της θεσσαλικής επαρχίας» στο κομπιούτερ η bloody Mary έρχεται πίσω σου.

Άρης Πορτοσάλτε: Τι καγκελαρία τι κιγκαλερία για τον ισχυρό άντρα του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ που έχει το δικό του, ξεχωριστό στυλ στο πως ερμηνεύει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Χορός : Ο Ζερόμ Μπελ ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους χορογράφους σε μια αποκλειστική συνέντευξη του μας μιλάει με αφορμή την παράσταση του «Gala» που παρουσιάζεται στις 9 & 10 Ιανουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και είναι απόλυτος: «Η κοινωνία μας έχει καταστραφεί εντελώς από το καπιταλιστικό σύστημα»

Κινηματογράφος: Η Σιωπή, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε βγαίνει στις αίθουσες κι εμείς σας παρουσιάζουμε εκτός από την κριτική της και 10 άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από τη ζωή του κορυφαίου αμερικανού σκηνοθέτη, που εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τον γεμάτο χριστιανικά…αγκάθια καλλιτεχνικό δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει.

Θέατρο: Στο «Ριχάρδο Β» αποδεικνύονται δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η αντισυμβατική άποψη της Εφης Μπίρμπα παρακολουθεί ευρηματικά τη γλώσσα του σωματικού θεάτρου και τη συνταιριάζει απόλυτα με το σαίξπηρικό κείμενο και δεύτερο, ότι ο Αρης Σερβετάλης με το καινούργιο ρεσιτάλ ερμηνείας του πείθει και τον πιο δύσπιστο θεατή πως είναι ηθοποιός ειδικών αποστολών.

Βιβλίο: Back to USSR. Οι «Ταριχευτές του Λένιν» του Ιλια Ζμπάρσκι από τις εκδόσεις «Σοφίτα», θα μπορούσε να αποτελεί εισαγωγή σε πολύτομη ιστορία της πτώσης της ΕΣΣΔ, ενώ η «Μεταμόρφωση», η γεμάτη συμβολισμούς νουβέλα του Φραντς Κάφκα που συμπυκνώνει στις σελίδες της τα βασικά θέματα της καφκικής θεματολογίας, επανακυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη σε μια καλαίσθητη έκδοση.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter