James Bond: Κυκλοφόρησαν συλλεκτικά νομίσματα με την εικόνα του

James Bond: Κυκλοφόρησαν συλλεκτικά νομίσματα με την εικόνα του

To Βασιλικό Νομισματοκοπείο Royal Mint, η επίσημη αρχή που εκδίδει τα βρετανικά νομίσματα, παρουσίασε μια σειρά κερμάτων με τον James Bond με σκοπό να τιμήσει τα 60 χρόνια του θρυλικού πράκτορα.

Η σειρά «προσφέρει στους θαυμαστές του 007 τη δυνατότητα να συλλέξουν νομίσματα που θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό ή να επενδύσουν σε πολυτελή μέταλλα, χρυσό ή ασήμι», επισημαίνει ο οργανισμός κατά την παρουσίαση του πρώτου από τα επτά νομίσματα του James Bond .

Το καθένα εξ αυτών θα αποτυπώνει μια εμβληματική σκηνή μιας ταινίας του μυστικού πράκτορα που θα αντιστοιχεί σε μια δεκαετία: Το πρώτο για τη δεκαετία του 1960 θα δείχνει τον Μποντ Σον Κόνερι να κάθεται στη Little Nellie, το ελικόπτερο της ταινίας «Ζεις μονάχα δυο φορές».

Το λογότυπο «007», το οποίο θα συνοδεύει η κάνη ενός περίστροφου, εμφανίζεται στο κάτω μέρος του νομίσματος, υιοθετώντας το στυλ της δεκαετίας του 60. Τα υπόλοιπα νομίσματα θα παρουσιαστούν αργότερα φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Ένα νόμισμα πωλείται από 14,50 λίρες (17 ευρώ) για την έκδοση σε χαλκονικέλιο και έως 5.305 λίρες για την ακριβότερη έκδοση, με περισσότερα από 62 γραμμάρια χρυσού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter