Johnson & Johnson: Τι θα κάνει η ΕΕ με το εμβόλιο;

Johnson & Johnson: Τι θα κάνει η ΕΕ με το εμβόλιο;

Σοβαρές επιπτώσεις αναμένεται να έχει στη διαδικασία των εμβολιασμών στις ΗΠΑ η απόφαση των ρυθμιστικών αρχών υγείας της χώρας, να ζητήσουν την παύση της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ωστόσο, αναστάτωση έχει προκληθεί και στην ΕΕ η οποία ήδη κλήθηκε προ ημερών να λάβει αποφάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω των περιστατικών θρομβώσεων που έχουν παρουσιαστεί.  Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson  έχουν αρχίσει να φτάνουν ήδη από χθες Δευτέρα στην Ευρώπη. Το Βέλγιο παρέλαβε 36.000 δόσεις και η Ολλανδία 79.200 δόσεις, ενώ η Γερμανία σήμερα Τρίτη θα παραλάβει 232.800 δόσεις.  Το αργότερο την Τετάρτη αν όχι σήμερα θα παραδοθούν 184.000 δόσεις στην Ιταλία και 300.000 στην Ισπανία. Αύριο η Πολωνία θα παραλάβει 120.000 δόσεις, η Δανία 38.400 και η Εσθονία 2.400 – την ίδια μέρα που θα καταφθάσουν και οι πρώτες 33.600 ελληνικές δόσεις. Την Τετάρτη αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις και στην Ελλάδα.

Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά την αμερικανική απόφαση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς  απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, παρέπεμψε στο Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ», το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για το θέμα.

Ερωτώμενος σχετικά με την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση της Βαυαρίας να συνεχίσει την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, ο κ. Κάουτς διευκρίνισε ότι οι εισηγήσεις του Ινστιτούτου έχουν ομοσπονδιακή ισχύ.

H Ε.Ε. αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου και 200 εκατομμύρια δόσεις ως το τέλος της χρονιάς. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατ. από τις δόσεις του β΄ τριμήνου – 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter