Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να «παγώσουν» τη χρήση του εμβολίου λόγω περιστατικών θρομβώσεων

Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να «παγώσουν» τη χρήση του εμβολίου λόγω περιστατικών θρομβώσεων

Παύση στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson ζητούν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Και οι έξι περιπτώσεις θρομβώσεων εμφανίστηκαν σε γυναίκες μεταξύ 18 -48 ετών.  Στην πολιτεία της Νεμπράσκα μια γυναίκα πέθανε κι άλλη μία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και περίπου εννέα εκατομμύρια δόσεις έχουν σταλεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Σήμερα o Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson #COVID19. Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου με μεγάλη προσοχή », ανακοίνωσε η FDA στο Twitter στις 7 π.μ. Μια συνέντευξη τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ.(τοπική ώρα)

Ενώ η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως σύσταση από τους οργανισμούς ως προς τους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλους τους χώρους που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι θα το λάβουν ως ισχυρό μήνυμα και θα σταματήσουν την χορήγηση του εμβολίου.

Το επόμενο διάστημα, επιστήμονες του FDA και του CDC αναμένεται να εξετάζουν από κοινού την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η χρήση του εμβολίου θα συνεχίσει να επιτρέπεται για όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες που γίνονται στους εμβολιασμούς σε μια εποχή που πολλά κράτη αντιμετωπίζουν μια νέα αύξηση  κρουσμάτων κορονοϊού. Την ίδια ώρα, οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη ανησυχούν για το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης λόγω επίσης της εμφάνισης περιστατικών θρομβώσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter