Κ. Γαλιάτσος: Η «συνένωση» ΕΤΕΑΝ-ΤΑΝΕΟ δημιουργεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό όμιλο

Κ. Γαλιάτσος: Η «συνένωση» ΕΤΕΑΝ-ΤΑΝΕΟ  δημιουργεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό όμιλο

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.), στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.), με την καταχώρηση της πράξης μεταβίβασης.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3953/09.12.2016), η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, μεταβιβάζεται στην ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ένας (1) τίτλος είκοσι χιλιάδων (20.000) κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 50,00 ευρώ εκάστη, έκδοσης ΤΑΝΕΟ Α.Ε. κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, ενώ παράλληλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία και ορίζει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Αντιπρόεδρο αυτού. Τα τρία από τα πέντε μέλη προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΑΝ ΑΕ.

Ετσι, η ΤΑΝΕΟ ΑΕ καθίσταται θυγατρική της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, αφού με την εγγραφή της πράξης μεταβίβασης στο βιβλίο μετόχων της πρώτης, η τελευταία καθίσταται μέτοχος της με πλήρη μετοχικά δικαιώματα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, Κώστας Γαλιάτσος δήλωσε ότι «γεννά στην πραγματικότητα έναν νέο όμιλο. Πρόκειται για πράξη μεγάλης εθνικής σημασίας, η οποία όχι μόνο δίνει προοπτική νέας πορείας στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ, ούτε και απλά ενώνει δύο φορείς, αλλά πολύ περισσότερο δημιουργεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό όμιλο, ο οποίος θα καλύπτει πια όλα τα γνωστά εργαλεία χρηματοδότησης και στήριξης των επιχειρήσεων στη χώρα μας».   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter