Κ. Μητσοτάκης : Eνα χρόνο αρχηγός με …μουρμούρα

Κ. Μητσοτάκης : Eνα χρόνο αρχηγός με …μουρμούρα

Με γκρίνια για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις- κλειδιά γιορτάζει σήμερα τον ένα του χρόνο στην ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εσωκομματική κριτική αποδίδει στην ηγεσία αδυναμία στην επικοινωνία της με σειρά προβεβλημένων στελεχών και προσπάθεια της να ελέγξει το κόμμα με όχημα τα καινούρια πρόσωπα.

‘Ετσι, αντιδράσεις και, σε κάθε περίπτωση σκεπτικισμό , προκαλεί το Μητρώο πολιτικών στελεχών στο οποίο η ηγετική ομάδα της ΝΔ ‘επενδύει’ για την ανανέωση του κόμματος. «Δεν έχει ανοίξει κανονικό δίαυλο με τους υπουργούς, δεν αξιοποιεί τους παλιούς», «οι αξιολογήσεις δεν γίνονται με τα βιογραφικά. Κανονικά θα έπρεπε να συνεργαστεί με τους υπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων της ΝΔ, να δει ποια στελέχη χρησιμοποιήθηκαν και τι απέδωσαν στο έργο που τους ανατέθηκε», είναι μερικές μόνο από τις επισημάνσεις των ‘παλιών’ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, αποδίδοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη , «λαγνεία προς τους τεχνοκράτες», του χρεώνουν μια σειρά από λανθασμένες επιλογές προσώπων , κάποιες από τις οποίες ο ίδιος αναγκάστηκε στο τέλος να αποκηρύξει, όπως λένε. . . Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την επιλογή του Βασίλη Σπανάκη στη γραμματεία του Οργανωτικού, ο οποίος λέγεται ότι στο τέλος «υποβιβάστηκε κατ΄εντολή Μητσοτάκη» .(σ.σ. Επίσημα, ο κ. Σπανάκης υπέβαλλε την παραίτησή του το Νοέμβριο, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση πλαστοπροσωπίας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ). «Βεβαίως, χρειάζεται η τεχνοκρατική γνώση, αλλά απαιτείται και το πολιτικό DNA . Καλές είναι οι γνώσεις και τα πτυχία , αλλά μπροστά στο γέρο Καραμανλή έσκυβαν το κεφάλι πνευματικοί κολοσσοί», επιμένουν οι εσωκομματικοί επικριτές του αρχηγού της ΝΔ.

Οι ίδιοι δεν μπορούν να ..χωνέψουν εύκολα , παρότι έχει παρέλθει ένας χρόνος και την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ. «Μπορεί να είναι μαχητικός , μπορεί να είναι γνώστης, αλλά έχει κι ένα στυλ κι ένα παρελθόν», επιμένουν.

Εξάλλου, αντιδράσεις προκαλεί και η τοποθέτηση ορισμένων προσώπων στην ομάδα της …σκιώδους κυβέρνησης της ΝΔ. Ορισμένα πρόσωπα εκ των τομεαρχών της ΝΔ εκτιμάται ότι τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές για επικοινωνιακούς λόγους.

Οι εσωκομματικοί επικριτές του κ. Μητσοτάκη, παρότι δεν του καταλογίζουν πολιτική ανακολουθία ή εσφαλμένους πολιτικούς χειρισμούς , του χρεώνουν ήδη αδυναμία να απορροφήσει τη δυσφορία των ψηφοφόρων από τους κυβερνητικές πολιτικές «Δεν ξεκολλάει από το 31% ακόμη και με την αναγωγή. Με αυτές τις συνθήκες!», υπογραμμίζουν σκωπτικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter