Συνέλευση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Κ. Παπανάτσιου: Δυνατότητα ανάκαμψης της αγοράς ενόψει των εορτών

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο παραβρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία λόγο για αντιστροφή του κλίματος στην αγορά.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έχει αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη του» είπε η κ. Παπανάτσιου και συμπλήρωσε: «Φιλοδοξούμε το επόμενο διάστημα να γίνει αυτό ακόμη μεγαλύτερο. Εκείνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι θα έχουμε και φέτος υπερπλεονάσματα», τα οποία, σύμφωνα με την υφυπουργό θα δοθούν υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ή ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, με αποτέλεσμα σε ένα ποσοστό «τα χρήματα να γυρίσουν στην αγορά κι έτσι να υπάρξει η δυνατότητα ανάκαμψης της αγοράς ενόψει των εορτών».

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, «από το 2020 και μετά στα αντίμετρα θα βλέπουμε μείωση των φορολογικών συντελεστών. Όσο αυξάνεται η φορολογητέα βάση θα μπορούμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Πιθανόν να το κάνουμε και νωρίτερα» σημείωσε η κ. Παπανάτσιου.

Τέλος η υφυπουργός Οικονομικών, αναφορικά με την αξιολόγηση, σημείωσε ότι «δεν έχει κλείσει ακόμη και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ανακοίνωση». Για το μέρισμα, «δεν έχουμε καταλήξει που θα το δώσουμε», ενώ για την λοταρία, «είμαστε τελείως έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία από τις Τράπεζες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.