K-Pop World Festival 2019 στην Αθήνα

K-Pop World Festival 2019 στην Αθήνα

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, διεξήχθη για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το K-Pop World Festival. 

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα K-Wave, είναι μια γιορτή για το σύγχρονο μουσικό πολιτισμό της χώρας και πιο συγκεκριμένα για το είδος της K-Pop μουσικής, που εξαπλώνεται παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 15 ομάδες από όλη την Ελλάδα, σε χορό, αλλά και τραγούδι, ενώ οι νικητές είναι πλέον υποψήφιοι για τον τελικό του παγκόσμιου φεστιβάλ, που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Κορέα. Το γεγονός φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Pierce Theater, με τον Πρέσβη της χώρας κύριο Σουσόκ Λιμ να απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τον ιδιαίτερο δεσμό των δύο χωρών, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας, αλλά και στον τομέα του πολιτισμού.

Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς οι ομάδες που πήραν μέρος προετοιμάζονται σχεδόν όλο το χρόνο για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, σε όλους τους τομείς. Οι χορογραφίες, τα κοστούμια, αλλά και όλη η σκηνοθεσία πάνω στη σκηνή ανήκει στις ομάδες, που παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις στην σκηνή της K-Pop μουσικής και είναι ενημερωμένοι για όλα τα νεότερα. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι πολλοί καλλιτέχνες παγκοσμίως, διεθνώς αναγνωρισμένοι, επιδιώκουν συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της K-Pop, καθώς με αυτό τον τρόπο, αυξάνουν και το πλήθος των θαυμαστών τους, αλλά εισέρχονται και στα μουσικά δρώμενα της Ασίας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Η Πρεσβεία Της δημοκρατίας της Κορέας παραμένει πάντα δίπλα σε όσους προάγουν τον πολιτισμό της, κάτι που φαίνεται από όλες τις δράσεις της και βέβαια, όπως λένε και οι ίδιοι οι άνθρωποί της, είναι ίσως ο πιο «μεσογειακός» ασιατικός λαός, κυρίως στον τομέα της ιδιοσυγκρασίας και του ταμπεραμέντου. Το ραντεβού για το φεστιβάλ ανανεώθηκε για το 2020, αλλά οι πολιτιστικές δράσεις συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Για την ιστορία, οι νικητές ήταν στην κατηγορία χορογραφία κέρδισε η ομάδα Ο.CYAN με το κομμάτι «Simon Says» των ΝCT 127 και στην κατηγορία τραγούδι η Pixelangel με το τραγούδι «As we live» των SG Wannabe.













Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter