Κ. Πουλάκης: Καμιά ταλαιπωρία με τα δημοτολογικά βιβλία

Κ. Πουλάκης: Καμιά ταλαιπωρία με τα δημοτολογικά βιβλία

Η τήρηση όλων των δημοτολογικών βιβλίων και η έκδοση των δημοτολογικών πιστοποιητικών μόνο στην έδρα του κάθε δήμου, δεν συνεπάγεται ταλαιπωρία των πολιτών, διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Απαντώντας στην επιστολή του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δημάρχου Μουζακίου Γιώργου Κωτσού, με την οποία εγείρει ζητήματα ταλαιπωρίας λόγω σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου, ο κ. Πουλάκης τονίζει ότι αποτελεί για το υπουργείο «πρώτιστη προτεραιότητα», να μην υποχρεούνται οι πολίτες να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους στην έδρα του δήμου.

Επικαλείται δε, την ανωτέρω εγκύκλιο (υπ’ αριθμ. ΤΑΔΚ 1325/6.12.2016), η οποία αναφέρει ότι η χορήγηση των πιστοποιητικών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, δύναται να γίνεται μέσω των ΚΕΠ ή, όπου δεν υπάρχουν τέτοια κέντρα, με απλή αίτηση του ενδιαφερομένου στη δημοτική ή τοπική Κοινότητα» και ότι επομένως, «οι δημότες μπορούν να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται κανονικά», ανεξαρτήτως του πού θα τηρούνται τα δημοτολογικά βιβλία και πού θα εκδίδονται τα σχετικά πιστοποιητικά.

Επισημαίνει ακόμα ότι «τα δημοτολογικά βιβλία περιέχουν ευαίσθητα – ενίοτε δε και εμπιστευτικού χαρακτήρα – προσωπικά δεδομένα, τα οποία πρέπει να τηρούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, με ενιαίο για κάθε δήμο τρόπο στην έδρα αυτού», ενώ τονίζει ότι «η συμμόρφωση προς τις ως άνω υποχρεώσεις αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της άμεσης έναρξης λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του “Μητρώου Πολιτών”», η έναρξη λειτουργίας του οποίου «αναμένεται να μειώσει σημαντικά τα διοικητικά βάρη και τις καθυστερήσεις, προς όφελος τόσο των υπηρεσιών, όσο και των πολιτών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter