Καβγάς Λοβέρδου στην εξεταστική για τους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

Καβγάς Λοβέρδου στην εξεταστική για τους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

‘Εντονες αντιδράσεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες της. Πολιτική απομόνωση του ΠΑΣΟΚ από τα υπόλοιπα κόμματα

Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις του εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου που επιχείρησε να «βγάλει λάδι» τυπικά και ουσιαστικά τον Γιάννο Παπαντωνίου, η προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα 2001-2004 θα συνεχίσει τις εργασίες της.

Στην σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή αποφάσισε ότι θα εστιάσει καταρχήν στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες και σε άλλα που θα προσκομιστούν σχετικά με τους λογαριασμούς και την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Άμυνας. 

Με βάση αυτά θα καθορίσει την αρμοδιότητα της για την εξέταση του αδικήματος της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Βασικό κριτήριο θα είναι ο χρόνος του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του Γ.Παπαντωνίου και των λοιπών οικονομικών δραστηριοτήτων του σε σχέση με την περίοδο που ήταν υπουργός.

Πάντως – σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά την διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή. Ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες της και να επιστραφεί άμεσα ο φάκελος στην δικαιοσύνη. Μάλιστα ενδεικτικό ήταν ότι επιτέθηκε φραστικά στον εκπρόσωπο του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη επειδή δεν συμφωνούσε με την στάση αυτή, ενώ φιλονίκησε και με άλλα μέλη της επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ανοίχτηκαν δύο χρόνια πριν την ανάληψη του υπουργείου ‘Αμυνας από τον Γιάννο Παπαντωνίου υποστηρίζοντας πως διαθέτει την σχετική πληροφόρηση. Πάντως ο Α.Λοβέρδος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή.

Τελικά υπήρξε ομοφωνία όλων των κομμάτων πλην του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συνέχιση των εργασιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της επιτροπής σχετικά με το νομικό μέρος του πράγματος αυτή «δέχθηκε ότι η Βουλή είναι κατ’ αρχάς αρμόδια για την εξέταση τέλεσης της του εγκλήματος της απιστίας εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου. 

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα, λόγω παραγραφής.Κατά δεύτερο, αποφάσισε ότι πρέπει να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των Υπουργικών του καθηκόντων».

Το προεδρείο της επιτροπής επισημαίνει ότι «η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter