Καφαντάρη: Στήνονται «δουλειές» με τα μυστικά κονδύλια στην Πολιτική Προστασία

Καφαντάρη: Στήνονται «δουλειές» με τα μυστικά κονδύλια στην Πολιτική Προστασία

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας άσκησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, λέγοντας πως «στήνονται “δουλειές”» με τα μυστικά κονδύλια ενώ υπονόησε πως η ίδρυση νέων φορέων ξανανοίγουν την κερκόπορτα του πελατειασμού.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως μέσω του εν λόγω σχεδίου νόμου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποκτά αρμοδιότητες για έργα πρόληψης και αποκατάστασης, τα οποία μπορούν να υλοποιούνται κατά παρέκκλιση κείμενων διατάξεων με διαδικασίες fast-track. «Εδώ ακυρώνονται υπουργεία, δημόσιες δομές και νομικά πρόσωπα» είπε και πρόσθεσε: «Αντιπλημμυρικό έργο χωρίς τη Γενική Γραμματεία Υδάτων που καταργήσατε;».

Συνέχισε τονίζοντας πως παρακάμπτονται υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών αλλά και νόμοι που σχετίζονται με τις δημόσιες συμβάσεις. «Δηλαδή, ζούμε πράγματα που οδηγούν στο συμπέρασμα που θέλει κάθε λέξη του νομοσχεδίου κάτι να υποκρύπτει…» επισήμανε, συμπληρώνοντας ως προς τα απόρρητα κονδύλια που θα έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Συγγνώμη για την Πολιτική Προστασία μιλάμε… Εδώ, οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση. Αυτά τα πράγματα μας βάζουν σε σκέψεις. Μάλλον δουλειές στήνονται και ο καθένας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμά του».

Δημιουργία τριών επιπλέον φορέων

Η Χαρά Καφαντάρη άφησε να εννοηθεί ότι η σύσταση τριών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Κέντρο Μελετών – Ευρωπαϊκό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών – Επιχειρησιακό Ταμείο Πρόληψης & Αντιμετώπισης Κινδύνων) δύναται να επιφέρει νέες ρουσφετολογικές πρακτικές. «Αυτό σημαίνει προσλήψεις, διαχείριση κονδυλίων ·δεν ξέρω πώς… Ποιοι θα διδάσκουν; Τι επιστημονικές ομάδες θα συμμετάσχουν; Με τι διαδικασίες θα είναι οι επιλογές; Με απόφαση του γενικού γραμματέα;», ήταν τα ερωτήματα της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για υπονόμευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταγγέλλοντας παράλληλα παρεμβάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ραγκούσης: Πολιτικό σκάνδαλο η προσπάθεια νομοθέτησης απόρρητων, μυστικών κονδυλίων

«Η πρωτοφανής προσπάθεια νομοθέτησης απόρρητων, μυστικών κονδυλίων – στο νέο Σχέδιο Νόμου – για την Πολιτική Προστασία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι θεσμικά, λειτουργικά και διοικητικά εντελώς αναιτιολόγητη. Είναι πολιτικό σκάνδαλο!» ανάφερε από την πλευρά του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter