Καφαντάρη: Να μη μείνουν στα χαρτιά οι καθυστερημένες εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛ.ΑΣ

Καφαντάρη: Να μη μείνουν στα χαρτιά οι καθυστερημένες εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛ.ΑΣ

«Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη εφαρμογής των εξαγγελιών του κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να μη μείνουν στα χαρτιά, αλλά να γίνουν επιτέλους συγκεκριμένες -ορθά σχεδιασμένες ενέργειες, που θα οδηγήσουν σε ανάκτηση της Εμπιστοσύνης, των όποιων θυμάτων, στην ΕΛ.ΑΣ» δήλωσε η αν. τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, μετά τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Επίκαιρης Ερώτησής της, σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛΑΣ.

«Ενώ το ΠΔ 37/2019 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ισχύ εδώ και δύο χρόνια, μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από αποφάσεις και ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ενδοοικογενειακή βία –που σύμφωνα με στοιχεία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τα lockdown και τον εγκλεισμό- και με αποκορύφωμα το τραγικό περιστατικό της Ηλιούπολης, η Κυβέρνηση εξήγγειλε Πιλοτικό Πρόγραμμα για ένα! Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Αθήνα» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο Υπουργός δεν δεσμεύθηκε για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κλπ), δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ίδρυσης των υπόλοιπων Γραφείων, ούτε εξήγγειλε συγκεκριμένο πρόγραμμα αντίστοιχης εκπαίδευσης Αστυνομικών ανά την Ελλάδα».

Κατά την κ. Καφαντάρη, τα δύο χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, όλο το βάρος έχει δοθεί στην καταστολή –με Πανεπιστημιακή Αστυνομία, Αστυνομία για διαδηλώσεις και πλατείες- και όχι στην πρόληψη.

«Η ανασφάλεια του πολίτη στις γειτονιές οξύνεται, τα αστυνομικά τμήματα είναι αποδυναμωμένα, επομένως δεν γίνονται οι απαιτούμενες περιπολίες και δύσκολα ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας θα εμπιστευθεί αστυνομικό όργανο» επισημαίνει και καταλήγει λέγοντας:

«Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη εφαρμογής των εξαγγελιών του κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να μη μείνουν στα χαρτιά, αλλά να γίνουν επιτέλους συγκεκριμένες -ορθά σχεδιασμένες ενέργειες, που θα οδηγήσουν σε ανάκτηση της Εμπιστοσύνης, των όποιων θυμάτων, στην ΕΛ.ΑΣ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter