Και άλλο «μαργαριτάρι» Κεραμέως: Και πέντε παιδιά να βάλεις σε μια τάξη, θα συνωστίζονται

Και άλλο «μαργαριτάρι» Κεραμέως: Και πέντε παιδιά να βάλεις σε μια τάξη, θα συνωστίζονται

Τι 5, τι 25 παιδιά ανά τάξη είναι το ίδιο για την μετάδοση του κορονοϊού σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η οποία παραδέχτηκε ότι υπάρχουν 420 σχολικά τμήματα που συνωστίζονται περισσότεροι από 25 μαθητές.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανάγκη αποσυμφόρησης των τάξεων προκειμένου να προστατευτούν παιδιά και γονείς, η Νίκη Κεραμέως φρόντισε να συνεχίσει την παράδοση των λεκτικών ατοπημάτων με φόντο την πλημμελή αντιμετώπιση της πανδημίας. «Και πέντε παιδιά να βάλεις σε μια τάξη, π.χ. της Α’ Γυμνασίου, η φυσική τους τάση θα είναι να έρθουν κοντά μεταξύ τους» είπε, με τα λεγόμενά της να έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα υποστηρίζει η επιστημονική, εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η μάσκα είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο προστασίας» παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν κατά της δωρεάν διανομής μασκών στα παιδιά από το κράτος.

Η υπουργός παραδέχτηκε την ύπαρξη 420 σχολικών τμημάτων ανά την επικράτεια, στα οποία συνωστίζονται περισσότερα από 25 παιδιά μέσα στην τάξη. Μάλιστα, υποστήριξε πως τα εν λόγω δεν αποτελούν εστίες κινδύνου, αφού «έχουμε, μόλις 186 τμήματα κλειστά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter