Και ανίκανοι και επικίνδυνοι…

Και ανίκανοι και επικίνδυνοι…

Επικίνδυνοι με την Υγεία, επικίνδυνοι με την Οικονομία, επικίνδυνοι με την Παιδεία, επικίνδυνοι με την Εργασία, επικίνδυνοι με τη Δικαιοσύνη, επικίνδυνοι με την Εξωτερική Πολιτική, τώρα ήρθε να αποδείξουν ότι είναι επικίνδυνοι και με την Ασφάλεια της χώρας. Αυτή είναι η κυβερνησάρα μας.

*** Την ώρα που το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει πιάσει «κόκκινο», υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, μίλησε για προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας μέσω τουρκικού δακτύλου.
«Το καλοκαίρι, μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση» και για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Άμυνας «προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όποιους και αν προέρχεται», είπε αφήνοντας υπόνοιες για νέες, μαζικές, ροές μεταναστών και φυσικά πυρκαγιές. Έτσι αποκωδικοποίησαν τη δήλωση οι περισσότεροι.

*** Λίγη ώρα μετά το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια επιχείρηση αναδίπλωσης, έσπευσε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε απειλή ασφαλείας και ότι τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα». Για να καταλάβετε, κυβερνητικοί κύκλοι διέψευσαν άλλους κυβερνητικούς κύκλους.

*** Η πλάκα είναι ότι τα Πετσωμένα ΜΜΕ είχαν αναδείξει ήδη την πρώτη δήλωση και έτρεχαν μετά σπριντ να τη μαζέψουν, αφού έπεσαν βεβαίως βεβαίως τηλέφωνα από την Ηρώδου Αττικού για να μην πάρει το θέμα διεθνείς διαστάσεις.

*** Και ανίκανοι και επικίνδυνοι.

*** Δεν πειράζει που η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου δεν δέχθηκε να δει πράκτορα του FBI που προσφέρθηκε να βοηθήσει στην υπόθεση της Novartis, η χώρα μας «θα διεκδικήσει με τον πιο άρτιο και ολοκληρωμένο φάκελο» την αποζημίωση από τις ζημιές των παράνομων πρακτικών της φαρμακευτικής στη χώρα μας.

*** Αυτό απάντησε ο Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης και την εξέλιξη οποιασδήποτε δικαστικής υπόθεσης.
Όταν ο Μητσοτάκης χαρακτήριζε «συμμορία» και «υπόκοσμο» τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή την κλήση του για το σκάνδαλο της Novartis , ήταν απλά Δευτέρα. Δεν ήταν αυτοί κυβέρνηση, ήταν κάτι άλλοι, ηθοποιοί.

*** «H Πόλις εάλω» και διάφορα άλλα τέτοια προχθές, 29 Μαΐου, στο twitter από τους δεξιούς, με αφορμή τη συμπλήρωση 569 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά όταν τους είπαν ότι ο Μητσοτάκης την αποκάλεσε Instanbul όταν πήγε εκεί, τον περασμένο Μάρτιο, όλοι τους ήπιαν με τη μία το αμίλητο νερό…

*** Ο άλλος, ο Τζήμερος δηλώνει περήφανος που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σε μάχιμες μονάδες, αλλά δεν λέει ποιες. Θα έχει τον λόγο του.

*** Εν τω μεταξύ όλοι αυτοί, το «φωνάζουν» ότι πήγαν στον στρατό λες και όλοι οι υπόλοιποι πήγαν διακοπές στην Καραϊβική.
Τον καταδρομέα Πλεύρη τον θυμάστε; Όχι; Για θυμηθείτε τον, τότε που έλεγε «φλωράκο» και «γυναικούλα» έναν νεαρό που του έκαναν καψώνια στο Μεγάλο Πεύκο. Ε, αυτόν τον κάναμε υπουργό. Αυτοί είμαστε…

*** Τώρα που θυμήθηκα τον Πλεύρη, χθες μας είπε να ετοιμαζόμαστε από Σεπτέμβρη για τέταρτη δόση εμβολίου. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι το καλοκαίρι ο κορονοϊός πάει διακοπές και έτσι δεν θα κολλάει κανείς. Από Σεπτέμβρη που θα επιστρέψει πάλι στη δουλειά του, πρέπει να θωρακιστούμε. Εντάξει; Ουγκ να λέμε…

*** Η Νίκη Τζαβέλλα πιστεύει ότι ο Ερντογάν θα ήθελε να έχει έναν γιο σαν τον Μητσοτάκη ή να είναι ο ίδιος σαν τον Μητσοτάκη. Αλήθεια το είπε.

** Για την εκλογή της Ράνιας Σβίγκου θα μπορούσα να πω πολλά και διάφορα, αλλά υπάρχουν αρκετοί πιο ειδικοί από μένα στο site που διαβάζετε. Αυτό που χρήζει αναφοράς είναι ότι ο Τσίπρας επιχειρεί να βάλει, επιτέλους, τέλος – έστω και με έμμεσο τρόπο – στις τάσεις που κρατούν πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και θα έπρεπε να το κάνει την επόμενη μέρα των εκλογών του 2019…

*** Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ευχήθηκε καλύτερη πορεία απ’ αυτή που είχε στις εκλογές του 2019, στις οποίες η Ράνια Σβίγκου δεν κατάφερε να εκλεγεί. Εν τω μεταξύ οι δυο τους πήραν ακριβώς τις ίδιες ψήφους. Αυτό μάλλον ξέχασε να το πει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter