Και Αντωνάκης και ψευτράκος – Σε πανικό ο Σαμαράς για το #Novartis_Gate (Video)

Και Αντωνάκης και ψευτράκος  –  Σε πανικό ο Σαμαράς για το #Novartis_Gate (Video)

Ο άνευ προηγουμένου πανικός που έχει καταλάβει τις τελευταίες εβδομάδες ανώτατα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις αποκαλύψεις για το Novartis_Gate, έχει θολώσει το πολιτικό τους κριτήριο, οδηγώντας τους σε απανωτές επικοινωνιακές γκάφες. 

Από την… τάση αυτή των ημερών δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, στη συζήτηση της Τετάρτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής «φόρεσε» το γνωστό «κουτσαβάκικο» ύφος του και επιτέθηκε στο Documento, ισχυριζόμενος ότι αποκάλυψε την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στο Novartis_Gate πριν καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

«Το Documento (…) κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, την Κυριακή του μεγάλου συλλαλητηρίου παρουσιάζοντας την τελευταία κατάθεση των ψευδομαρτύρων που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή το βράδυ. Η εφημερίδα δηλαδή είχε κλείσει από την προηγούμενη Παρασκευή για να κυκλοφορήσει στα περίπτερα το Σάββατο το απόγευμα και οι συντάκτες του γνώριζαν από πριν τι επρόκειτο να καταθέσουν οι μάρτυρες δύο 24ωρα αργότερα, την Κυριακή το βράδυ», ανέφερε στην ομιλία του, συμπεραίνοντας ότι «τους δήθεν άγνωστους προστατευόμενους μάρτυρες τους ξέρουν ήδη κατά δήλωσή τους δύο υπουργοί. Αλλά τους ξέρει και ο Βαξεβάνης. Ο οποίος εκ των προτέρων γνωρίζει και κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους: Γνωρίζει τι θα καταθέσουν.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 19:48

Όμως από το παραμύθι του πρώην πρωθυπουργού… λείπει ο δράκος. Γιατί οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως είναι φυσικό, προηγούνται της αποκάλυψης του Documento.

Στην κατάθεσή του την 1η Δεκέμβρη του 2017, δύο μήνες δηλαδή πριν κυκλοφορήσει το τεύχος του Documento που αποκάλυπτε την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στο σκάνδαλο Novartis, προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει:

«Περί τα μέσα του έτους 2013, αν θυμάμαι καλά την περίοδο, ο Φρουζής συναντήθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος αυτού (σ.σ., του Harvard Project), με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα Samsonite, τύπου τρόλλεϋ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μωβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά.»

Στις 28 Γενάρη, μία ολόκληρη εβδομάδα πριν την αποκάλυψη του Documento και 5 μέρες πριν κλείσει το φύλλο, σε συμπληρωματική της κατάθεση η προστατευόμενη μάρτυρας εξηγούσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πώς κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση αλλά και πώς γνωρίζει ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά:

«Μία εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίον είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως. Μέσα της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημβρινές ώρες (14:00-15:00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW, χρώματος μαύρου) και για τον λόγο αυτόν έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επίκειται άμεσα η άφιξή του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου.»

Είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς συνειδητά διαστρέβλωσε την αλήθεια προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και να υποστηρίξει τη θεωρία της «σκευωρίας», που αποτελεί την υπερασπιστική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, πάνω στον πανικό του ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε να εμπλέξει ο ίδιος το όνομά του στο Novartis_Gate: Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento δεν αναφέρεται το όνομα του Αντώνη Σαμαρά αλλά γίνεται λόγος για «πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2010-2015»!

Το άγχος του να διαψεύσει τις καταθέσεις που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο Novartis είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα να επαληθεύσει τη λαϊκή παροιμία για το τι παθαίνει όποιος «έχει τη μύγα»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter