Και απεργία δίψας ξεκίνησε ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης

Και απεργία δίψας ξεκίνησε ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης

Και απεργία δίψας, εκτός από πείνας, ξεκινά από σήμερα ο κρατούμενος ,Βασίλης Δημάκης,

Ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, που είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του EKΠΑ, τιμωρείται για ακόμα μια φορά από την Πολιτεία γιατί μαζί με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού συμμετείχε σε ειρηνική κινητοποίηση , με αποχή από την εργασία, με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Εξαιτἰας της στάσης του ο Βασίλης Δημάκης, μετήχθη βίαια στις 16 Απριλίου στις φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου στις 21 Απριλἰου ξεκίνησε απεργία πείνας, και από σήμερα και δίψας, διεκδικώντας να μην στερηθεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθη όντας κρατούμενος.

Αναφέρει σε σχετική δήλωσή του:

«Στις 21.30 εισέβαλαν στο κελί μου πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ και φωνάζοντας “ψηλά τα χέρια” και ένα σωρό άλλα με έσυραν εκτός του κελιού, με κόλλησαν στον τοίχο, με έδεσαν πισθάγκωνα παρότι έβλεπαν ότι κούτσαινα εμφανώς και ότι το δεξί μου πόδι ήταν πρησμένο από έλλειψη μαγνησίου, απότοκο της προηγούμενης απεργίας πείνας και δίψας πριν δύο έτη ακριβώς.

Τότε που προάσπιζα τα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα ζητώντας τη μη εξαίρεσή μου από το θεσμό της ηλεκτρονικής επιτήρησης, τον οποίο μέχρι σήμερα απολαμβάνω και τηρώ μέχρι κεραίας. Παρεμπιπτόντως με βρήκαν να διαβάζω ένα από τα πέντε μαθήματα του 6ου εξαμήνου.

Με πήραν φορώντας παπούτσι στο πόδι το αριστερό και παντόφλα στο δεξί και ενώ εγώ σφάδαζα από τους πόνους στο δεξί μου πόδι οδηγήθηκα στην Πέτρου Ράλλη, όπου παρέμεινα για ένα βράδυ και το πρωί χαράματα, με ειδική μεταγωγή και συνοδεία δύο περιπολικών, οδηγήθηκα στη φυλακή Γρεβενών, ρίχνοντάς με σε ένα κελί των πειθαρχείων όπου δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter