Και δημιουργός κόμικ ο Κιάνου Ριβς

Και δημιουργός κόμικ ο Κιάνου Ριβς

Το ««BRZRK», το πρώτο κόμικ του Κιάνου Ριβς που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021 στις ΗΠΑ κι έγινε αμέσως best-seller, βγαίνει και στην ελληνική αγορά.

Τον Κιάνου Ριβς τον ξέρουμε ως ηθοποιό. Να όμως που και ως κομίστας μπορεί να παρουσιάσει εξίσου πετυχημένη καριέρα. Το «BRZRK» είναι το πρώτο του κόμικ που υπογράφει σε συνεργασία με τον συν-σεναριογράφο Ματ Κιντ («Folklords», «Grass Kings») και τον διάσημο εικονογράφο Ρον Γκάρνεϊ («Wolverine», «Thor», «Captain America»). Η βασική ιδέα ενός αιώνιου μαχητή, μισού θεού, μισού ανθρώπου, που είναι καταραμένος να είναι βίαιος ανήκει στoν πρωταγωνιστή του «Matrix» που δηλώνει φαν των κόμιξ και της Ιστορίας. Ήρωας του κόμικ είναι ο Β. Ένας ημίθεος, καταραμένος με μια ανείπωτη δίψα για βία, με τίμημα την ίδια του τη λογική. Όμως, μετά από αιώνες περιπλανήσεων σε όλο τον κόσμο, ο Β. ίσως έχει βρει πια ένα καταφύγιο: εργάζεται για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, παίρνοντας μέρος σε μάχες πολύ βίαιες και επικίνδυνες για οποιονδήποτε άλλον κάνοντας όλη τη  βρώμικη δουλειά. Ως αντάλλαγμα, ο B. θα αποκτήσει το μοναδικό πράγμα που επιθυμεί: να μάθει την αλήθεια για την αιματοβαμμένη ύπαρξή του καθώς και τον τρόπο να βάλει ένα τέλος σε αυτή.

Πρόκειται για ένα υπερβίαιο στόρι («τόσο ωμό και αιματοβαμμένο, που ούτε μία σταγόνα από κόκκινο μελάνι δεν πάει χαμένη» αναφέρει η «Washington Post») με καλοφτιαγμένο σχέδιο και ψαγμένο στόρι. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά και ο σκιτσογράφος της εφημερίδας μας Σάκης Κουτσάντας «είναι ένα σκοτεινό, αιματηρό σενάριο που κατέκλυσε τον illustrator και ξεχύθηκε από την πένα του με τον πιο φονικό τρόπο».

To Φεβρουάριο του 2021, όταν κυκλοφόρησε στην Αμερική το «BRZRK» πούλησε 615.000 αντίτυπα κι έγινε το πιο εμπορικό πρωτότυπο βιβλίο κόμικ των τελευταίων εικοσιπέντε ετών. Στην Ελλάδα το «BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής, Τόμος 1» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 από τις εκδόσεις Anubis.

 

BRZRKR, Βιβλίο: 1

Ημ. Έκδοσης: 21/10/2021

Αριθμός Σελίδων: 128

Διαστάσεις: 17 x 26

Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος

Για ηλικίες 18+

Τιμή:  €16,11

BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής, Τόμος 1

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter