Και επίσημα ο Πάου Γκασόλ στη Μπαρτσελόνα

Και επίσημα ο Πάου Γκασόλ στη Μπαρτσελόνα

Aνακοινώθηκε και επίσημα η φημολογούμενη εδώ και τρεις ημέρες επιστροφή του Πάου Γκασόλ στη Μπαρτσελόνα.

Προς στιγμήν μάλιστα η είδηση είχε διαψευστεί και από τον ίδιο τον μπασκετμπολίστα, ο οποίος δήλωνε μέσω Twitter ανέτοιμος για να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από δύο χρόνια απραξίας.

Ο Πάου Γκασόλ, που για λίγο έγινε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι (2019) άφησε τη Μπαρτσελόνα για το ΝΒΑ το 2001, όταν επελέγη στο νούμερο 3 του ντραφτ από τους Γκρίζλις. Σε δύο δεκαετίες ένδοξης καριέρας στο ΝΒΑ, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς στο πλευρό του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ (2009, 2010) και αγωνίστηκε σε 6 All-Star Game.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι επιστρέφω στο σπίτι μου!», δήλωσε ο 40χρονος Γκασόλ μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Σύντομα θα ενσωματωθώ στην Μπαρτσελόνα. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου το κλαμπ σε αυτή τη φάση της σεζόν και, παράλληλα να παραμείνω σε καλή κατάσταση, αρχίζοντας να βρίσκω αγωνιστικό ρυθμό. Χαίρομαι πραγματικά που επιστρέφω στο κλαμπ από όπου άρχισα την καριέρα μου με στόχο να βοηθήσω σύντομα την πρώτη ομάδα. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα και το προπονητικό τιμ που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία».

Η πιθανότητα συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ισπανίας (με την οποία κατέκτησε ασημένια μετάλλια στο Πεκίνο και στο Λονδίνο, καθώς και ένα χάλκινο στο Ρίο) προφανώς συγκαταλέγεται στα κίνητρά του. O Πάου Γκασόλ έχει κατακτήσει επίσης ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο και τρία σε Ευρωμπάσκετ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter