Και η αποκομματικοποίηση του κράτους συνεχίζεται…

Και η αποκομματικοποίηση του κράτους συνεχίζεται…

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Αττικό Μετρό διορίστηκαν οι Ν. Ταχιάος και Ν. Κουρέτας αντίστοιχα. Και οι δύο είναι στελέχη του «γαλάζιου» κομματικού σωλήνα με υψηλές κομματικές γνωριμίες που -κατά τα φαινόμενα- αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για να περάσουν το κατώφλι της Αττικό Μετρό.

Με τις ψήφους μόνο των εκπροσώπων της ΝΔ στην Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων ενέκρινε η Βουλή τους δύο προτεινόμενους για τις προαναφερθείσες θέσεις ευθύνης στην Αττικό Μετρό, με τον Ν. Ταχιάο να συγκεντρώνει τα «πυρά» της αντιπολίτευσης λόγω της δημόσιας εικόνας που έχει διαμορφώσει (απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος και βουλευτής) αλλά και όσων είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση. «Τoo much drama στην Θεσσαλονίκη η υπόθεση μετρό» είπε ο κ. Ταχιάος και ζήτησε την αποδραματοποίηση και αποπολιτικοποίηση του έργου.

Παίρνοντας το λόγο, ο Ν. Φίλης αποκάλεσε τον κ. Ταχιάο «αποτυχημένο πολιτευτή», στο πρόσωπο του οποίου η κυβέρνηση αναβιώνει τις παλαιοκομματικές πρακτικές σύμφωνα με τις οποίες «οι αποτυχόντες εμφανίζονται ως επιτυχόντες στη δημόσια διοίκηση». Επίσης, ο κ. Φίλης στηλίτευσε και την εκπεφρασμένη βούληση του νέου προέδρου της Αττικό Μετρό να επικοινωνήσει με εκλαϊκευμένο τρόπο την αλλαγή στο σχεδιασμό του μετρό Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. «Δεν θέλουμε κάποιον που να κοροϊδεύει τον κόσμο» σχολίασε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως χρειάζονται υπεύθυνα πρόσωπα που να προωθούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η επάρκεια του Ν. Κουρέτα που διαφάνηκε από τις απαντήσεις του, όπως επίσης ο ήπιος λόγος του ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν μέλη της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν «παρών», έχοντας πρώτα καταψηφίσει τον κ. Ταχιάο. Βέβαια, η επάρκεια δεν αναιρεί τις «γαλάζιες» κομματικές του καταβολές, καθώς είχε τοποθετηθεί επί Αντ. Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ στο εποπτεύον διαγραμματειακό συντονιστικό όργανο του κόμματος, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μοιάζει. Ο κ. Κουρέτας είχε εργαστεί για επτά συναπτά έτη στο γραφείο του Αλ. Σαμαρά, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, ενώ εκτέλεσε χρέη τεχνικού συμβούλου του πρώην δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Σε κάθε περίπτωση, η κριτική της κομματικής ταυτότητας δεν θα είχε καμία ουσία αν οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν είχαν μετατρέψει σε μόνιμη επωδό το αίτημα περί αποκομματικοποίησης του κράτους. Ας όψεται όμως η «ιδιοτελής κριτική», όπως δήλωσε ευρωβουλευτής της ΝΔ και μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter