Και η Αυστραλία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες για το νευροτοξικό αέριο

Και η Αυστραλία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες για το νευροτοξικό αέριο

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απελαύνει δύο ρώσους διπλωμάτες, αντιδρώντας στη διάπραξη μιας επίθεσης με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στην Αγγλία για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Οι  ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα απελάσουν 60 ρώσους διπλωμάτες, μετά τις παρόμοιες αποφάσεις που γνωστοποίησαν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο και για να τιμωρήσουν το Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Μαζί με το ΗΒ και άλλους συμμάχους και εταίρους της, η Αυστραλία αναλαμβάνει δράση σε αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι», ανέφερε ο Τέρνμπουλ σε δελτίου Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

«Δύο ρώσοι διπλωμάτες που έχουν αναγνωριστεί ως (…) στελέχη των υπηρεσιών κατασκοπείας θα απελαθούν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας διότι επιδόθηκαν σε ενέργειες οι οποίες δεν συμμορφώνονταν προς την ιδιότητά τους με βάση τις Συμβάσεις της Βιένης», συμπλήρωσε ο Τέρνμπουλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter