Και η Βουλή σε καραντίνα: Ζητούν από τους βουλευτές να αδειάσουν τα γραφεία τους (Έγγραφο)

Και η Βουλή σε καραντίνα: Ζητούν από τους βουλευτές να αδειάσουν τα γραφεία τους (Έγγραφο)

Να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία τους ζητά η αρμόδια διεύθυνση της Βουλής από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας λόγω της επικείμενης απαγόρευσης εισόδου τη στιγμή που η κυβέρνηση νομοθετεί εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, σκληρών περιοριστικών μέτρων και ακραίας καταστολής τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ και τη δρομολόγηση λουκέτων σε πανεπιστημιακές σχολές.

«Δεδομένου ότι δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο βουλευτικό σας γραφείο από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 για το λόγο αυτό θα ήταν σκόπιμο να παραλάβετε τα προσωπικά σας είδη, αρχεία κ.λπ. σήμερα και αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021» σημειώνεται στην οδηγία που εξέδωσε προς τους βουλευτές η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Βουλευτών. Μάλιστα, στο έγγραφο που εξασφάλισε το documentonews.gr προστίθεται το εξής: «Επισημαίνουμε ότι η είσοδος των διαπιστευμένων χρηστών στα γραφεία για την εξυπηρέτηση πρόσκαιρης ή έκτακτης ανάγκης χρήσης δεν θα επιτρέπεται».

«Και η Βουλή στον γύψο»

Όπως σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο documentonews.gr, η οδηγία προς τους βουλευτές αποδεικνύει την βούληση της κυβέρνησης να βάλει τη χώρα και τη Βουλή στον «γύψο». «Ανάλογα μέτρα είχαν παρθεί και τον περασμένο Μάρτιο, όμως, είχε προηγηθεί διαβούλευση και διακομματική συναίνεση» υποστηρίζουν, συμπληρώνοντας πως το μόνο που πλανάται ως φήμη στους διαδρόμους της Βουλής είναι πως θα ανακοινωθούν αλλαγές αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου. «Απ΄ ό,τι φαίνεται, η οριζόντια οδηγία προς τους βουλευτές είναι το πρώτο μέτρο και θα ακολουθήσουν κι άλλα» εικάζουν.

Συνδέουν δε την εν λόγω οδηγία με όσα απάντησε η Νίκη Κεραμέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα του τελευταίου για «πάγωμα» της συζήτησης και ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου. «Η υπουργός Παιδείας αντέτεινε στον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κλειδώσει την Βουλή και τώρα μαθαίνουμε πως πρέπει να αδειάσουν τα γραφεία γιατί θα απαγορεύεται η είσοδος» καταλήγουν με νόημα οι κοινοβουλευτικές πηγές.  

Διαβάστε το έγγραφο που αποκαλύπτει το documentonews.gr:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/10/6023f5a6825e632c77232335.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter