Και η Βραζιλία ζητάει μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021

Και η Βραζιλία ζητάει μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021

Η μια μετά ην άλλη Ολυμπιακές Επιτροπές διαφόρων χωρών σε όλο τον κόσμο ζητούν από την ΔΟΕ να αναβάλει του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκο το ερχόμενο καλοκαίρι, λόγω πανδημίας του κορονοϊού και να τους μεταθέσει για το καλοκαίρι του 2021.

Πριν τρεις μέρες η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η τελετή Αφής έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά οι αντιδράσεις των χωρών καθημερινά είναι και πιο έντονες. Όπως έγινε γνωστό, αίτημα αναβολής των Αγώνων κατέθεσε πρόσφατα και η Βραζιλία, η χώρα που διοργάνωσε τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από τέσσερα χρόνια στο Ρίο (2016)! Και μάλιστα η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ζητάει οι Αγώνες να μεταφερθούν στο 2021.

«Ως πρώην τζουντόκα και προπονητής στο άθλημα, γνωρίζω καλά πως κάθε αθλητής ονειρεύεται να είναι στους Ολυμπιακούς στην τοπ φόρμα της καριέρας του. Είναι ξεκάθαρο τώρα πως μόνο αν αναβάλουμε τους Αγώνες για ένα χρόνο, αυτό το όνειρο των αθλητών θα γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάουλο Βάντερλεϊ και πρόσθεσε:

«Η ΔΟΕ αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα και παλαιότερα, όπως στα επεισόδια που κατέληξαν στην ακύρωση των Αγώνων του 1916, του 1940 και του 1944, λόγω των Παγκοσμίων Πολέμων και στα μποϊκοτάζ της Μόσχας 1980 και του Λος Άντζελες 1984. Η οργάνωση ήξερε πώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια και βλέπουμε την Ολυμπιακή Φλόγα πιο ισχυρή από ποτέ. Είμαι βέβαιος ότι ο Τόμας Μπαχ, Ολυμπιονίκης στο Μόντρεαλ το 1976, είναι κατάλληλα προετοιμασμένος να μας οδηγήσει σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter