Και η «εκπρόσωπος τάφου» στη σύνοδο για το κλίμα στη Νέα Υόρκη με 100€ ημερήσια αποζημίωση

Και η «εκπρόσωπος τάφου» στη σύνοδο για το κλίμα στη Νέα Υόρκη με 100€ ημερήσια αποζημίωση

Ξεκίνησε σήμερα στη Νέα Υόρκη η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα με τη συμμετοχή 64 χωρών και πλήθους ηγετών, μεταξύ αυτών και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα υποστηρίξει την ελληνική πρόταση για τη λήψη μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή, μια πρωτοβουλία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών και του κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών.

Μέχρι εδώ καλά θα μου πείτε, αφού μια υποενότητα της κλιματικής αλλαγής είναι και οι επιπτώσεις της στα πολιτιστικά μνημεία, με την Ελλάδα να έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για το θέμα.

Κάπου εδώ όμως σταματά η λογική και ξεκινούν τα Ελληνικά παράδοξα. Δεν φτάνει ο πρωθυπουργός, δεν φτάνει η Ελληνική αποστολή και οι Έλληνες διπλωμάτες του ΥΠΕΞ, δεν φτάνουν οι προξενικές αρχές, δεν φτάνει ο Έλληνας καθηγητής Κων. Καρτάλης ο οποίος συνέταξε την πρόταση, αλλά όπως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το Documentonews.gr, στη Νέα Υόρκη βρίσκεται, από την περασμένη Τρίτη μάλιστα, και μια παρέα από τα παλιά: η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η γνωστή και ως «εκπρόσωπος τάφου» Άννα Τριανταφύλλου Παναγιωταρέα, ειδική Σύμβουλος της Υπουργού για θέματα επικοινωνίας και η Μαρία-Ξένη Γαρέζου, προϊσταμένη του Τμήματος Εθνικού Αρχείου Μνημείων και Αρχαιολογικού Κτηματολογίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, η οποία ασκεί παράλληλα καθήκοντα, ως συνεργάτιδα, στο Γραφείο της υπουργού.

Οι κυρίες Μενδώνη και Παναγιωταρέα και ο κ. Καρτάλης θα λάβουν και ημερήσια αποζημίωση 100 € ενώ η κα. Γαρέζου 80 € (εδώ κάνει οικονομία το ΥΠΠΟ) εκτός βεβαίως των αεροπορικών εισιτηρίων μετάβασης-επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ, για την κ. Μενδώνη (business class!) και Γαρέζου (οικονομική θέση) και ενός αεροπορικού εισιτηρίου οικονομικής θέσης για τον κ. Καρτάλη μετάβασης-επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ.

Εδώ η «εκπρόσωπος τάφου» είναι οικονομική αφού το έγγραφο μας πληροφορεί ότι «θα μετακινηθεί και θα διανυκτερεύσει στη Νέα Υόρκη χωρίς επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου».

Από το ίδιο έγγραφο – έγκριση δαπάνης διαβάζουμε ότι εγκρίθηκε και η «Δαπάνη διανυκτερεύσεων για την κ. Μενδώνη και τους κ.κ. Γαρέζου και Καρτάλη (Στη Νέα Υόρκη ο νόμος δικαιολογεί έως και 100 € επιπλέον, από ότι σε άλλες πόλεις, για δαπάνη διανυκτέρευσης)».

Όλα καλά για τις κυρίες Μενδώνη και Παναγιωταρέα με ταξιδάκι στο «Μεγάλο μήλο», με business class παρακαλώ για την πρώτη και με ημερήσια αποζημίωση συνολικού ύψους 700 €. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Ακόμη θυμόμαστε στην ημεδαπή το ταξίδι στο Νιούτον της Μασαχουσέτης το 2015, ως γγ του ΥΠΠΟ η πρώτη και ως υπεύθυνη επικοινωνίας του ταφικού μνημείου (Αμφίπολη) η δεύτερη, όπου συνάντησαν στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» Έλληνες ομογενείς με τους οποίους μίλησαν, έφαγαν και χόρεψαν, προσκεκλημένες στο 69ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής. Μαζί τότε με τις δύο κυρίες, ως «απλή πολίτης», βρίσκονταν και η, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/09/23/5d88b7dc825e63261c0e4742.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter