Και η κινεζική Huawei στην εγκατάσταση του ευρωπαϊκού 5G

Και η κινεζική Huawei στην εγκατάσταση του ευρωπαϊκού 5G

Η κινεζική Huawei χαιρέτισε με ανακοίνωσή της την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης «η οποία της επιτρέπει να συμμετάσχει στην εγκατάσταση του 5G».

Η προσέγγιση αυτή «αντικειμενική και βασισμένη στα γεγονότα για την ασφάλεια του 5G επιτρέπει στην Ευρώπη να αποκτήσει ένα περισσότερο ασφαλές και ταχύ δίκτυο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Huawei.

Η ευρωπαϊκή απόφαση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε σειρά αυστηρών οδηγιών για την εγκατάσταση του δικτύου 5G στην Ευρώπη, ώστε να αποτραπεί «κάθε κίνδυνος για την ασφάλεια», χωρίς να αποκλείεται η κινεζική Huawei, που θεωρείται από τους Αμερικανούς ύποπτη για κατασκοπεία.

Οι οδηγίες, οι οποίες συντάχθηκαν από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπουν «την εφαρμογή συγκεκριμένων περιορισμών για τους προμηθευτές που θεωρείται ότι παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο», χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη εταιρεία.

Η δημοσίευση του οδηγού αυτού μη δεσμευτικών μέτρων για τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης πραγματοποιείται μία ημέρα αφού η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στην συμμετοχή με περιορισμούς της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.

Μία απόφαση που κρίθηκε απογοητευτική από την Ουάσινγκτον, που ασκεί πιέσεις επί των συμμάχων της για να αποκλείσουν τον κινεζικό κολοσσό, που υποψιάζεται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστάται, για «την άμβλυνση των κινδύνων ασφαλείας», να υπάρξουν «οι αναγκαίοι αποκλεισμοί…για σημαντικές και ευαίσθητου χαρακτήρα δραστηριότητες…όπως οι διαχειριστικές λειτουργίες και η οργάνωση του δικτύου».

Τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται επίσης να φροντίσουν ώστε κάθε ένας από τους διαχειριστές να έχει στην διάθεσή του πολλούς προμηθευτές για την αποφυγή της «εξάρτησης από εταιρείες που θεωρούνται υψηλού ρίσκου».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επισημαίνει ότι «δεν στοχοποιεί κανέναν συγκεκριμένο προμηθευτή ή χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter