Και η ΝΔ τον… χαβά της: Τώρα έχει θέμα και με την αναστολή της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Και η ΝΔ τον… χαβά της: Τώρα έχει θέμα και με την αναστολή της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Θέμα και με την αναστολή της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, απέκτησε τώρα η ΝΔ που αίφνης θυμήθηκε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκ. ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής».

Με αίτημά τους προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν σε αυτήν, ζητούν την άμεση σύγκλισή της, ώστε να κληθούν σε αυτή οι συναρμόδιοι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, ενώ αποδίδουν την αναστολή της πώλησης στην εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου και επιμένουν ότι υπάρχουν γκρίζα σημεία στην επιχειρούμενη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι απαντήθηκαν ένα προς ένα, από τον Πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή τα ερωτήματα που έθεσε σχετικά η ΝΔ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σταθερά προσανατολισμένοι στην πολιτική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επικαιροποιεί την υπόθεση, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι, μετά την πρόσφατη συζήτηση «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. Υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter