Και η νέα προσπάθεια στραγγαλισμού του Documento δεν θα πετύχει

Και η νέα προσπάθεια στραγγαλισμού του Documento δεν θα πετύχει

Η προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του Documento που ξεκίνησε στο τέλος Σεπτεμβρίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό γίνεται φανερό ότι εν όψει της Black Friday, στην οποία τα καταστήματα ηλεκτρονικών και όχι μόνο ειδών στηρίζουν τις ελπίδες τους για κατακόρυφη αύξηση του τζίρου τους και έχοντας κατακλίσει τον σαββατοκυριακάτικο Τύπο, ανεξαρτήτως κυκλοφορίας, με διαφημίσεις, το Documento παρέμεινε αποκλεισμένο.

Και αυτό όχι από μία εταιρεία, ούτε από δύο αλλά από πολύ περισσότερες.

Γίνεται φανερό ότι η πίεση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο περνούν οι εβδομάδες επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερο φάσμα εταιρειών.

Δεν μπορούν να βλέπουν το Documento να κρεμιέται κάθε Κυριακή στα περίπτερα και με την ηλεκτρονική του έκδοση να παραμένουν αποκαλυπτικά και μαχητικά.

Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική περίοδο μία κυβέρνηση προσπαθεί να στραγγαλίσει οικονομικά με λύσσα ένα έντυπο. Την περίοδο που προαναφέρθηκε υπήρξαν πολλές εκδόσεις που καταφέρονταν με σφοδρότητα κατά της εκάστοτε κυβέρνησης. Με ρεπορτάζ, με στοιχεία και αποκαλύψεις έκαναν τη ζωή πολλών υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων δύσκολη.

Κανένας πρωθυπουργός δεν διανοήθηκε όμως να δώσει εντολή να κοπεί κρατική διαφήμιση. Πολύ δε περισσότερο να τηλεφωνεί προσωπικά σε φιλικές του επιχειρήσεις να σταματήσουν τα διαφημιστικά τους προγράμματα προς αυτές.

Αυτό το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει μανία καταδίωξης για ένα έντυπο και θέλει να το εξαφανίσει από προσώπου γης. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι το έντυπο αυτό έβγαλε στη φόρα το ποιόν του φίλου του Νίκου Γεωργιάδη και τα δείπνα υποστήριξης προς αυτόν του Κώστα Φρουζή, αποκάλυψε τις οικογενειακές offshore, τα μαύρα χρήματα της Novartis, τις εταιρείες της Μαρέβας και πολλά άλλα που σχετίζονται με την «αγία οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι όσο υπάρχει Δημοκρατία, δημοσιογραφία και δημοσιογράφοι θα υπάρχει και Documento για να αποκαλύπτει τις άνομες ενέργειες της όποιας εξουσίας.

Ας το βάλει καλά λοιπόν στο μυαλό του. Το Documento και η ιστοσελίδα του που έκλεισαν τρία χρόνια ζωής θα είναι εδώ όσα τηλέφωνα και να πάρει, όσο και αν προσπαθεί να τα εξαφανίσει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter