Και η πρώην πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών υπέρ της ανάκλησης της απόφασης για την απαγόρευση συναθροίσεων

Και η πρώην πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών υπέρ της ανάκλησης της απόφασης για την απαγόρευση συναθροίσεων

Συνεχίζονται οι δημοκρατικές αντιδράσεις στην Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ότι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Μετά την διαφοροποίηση δύο εκ των επτά μελών του προεδρείου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και συγκεκριμένα του Εφέτη ΔΔ, Γενικού Γραμματέας της Ένωσης Βασίλης Φαϊτά και της Πρόεδρου Πρωτοδικών ΔΔ, Ταμία της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Βανέσσας Παναγιώτας Ντέγκα, οι οποίοι συντάχθηκαν πλήρως με την τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, υπήρξε παρέμβαση και από την πρόεδρο Εφετών ε.τ., πρώην Προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Αγγελικής Λαϊνιώτη. Δείγμα ότι ευτυχώς για τη Δημοκρατία μας υπάρχουν ακόμη δημοκρατικά αντανακλαστικά στις τάξεις των Δικαστών.

Σε δήλωσή της η Αγγελική Λαϊνιώτη συντάσσεται με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και επισημαίνει πως «η σοβαρή υγειονομική κατάσταση, την οποία βιώνει η χώρα μας, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε για τον περιορισμό των Συνταγματικών ελευθεριών ούτε για την φαλκίδευση, απενεργοποίηση ή κατάργηση των στοιχείων της εθνικής μας ταυτότητας και της μακραίωνης ιστορίας μας». Πρόκειται για μία ακόμη δημοκρατική αντίδραση στις τάξεις των δικαστών μετά και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά της κυβερνητικής απόφασης.

Διαβάστε αναλυτικά τη δηλωση της κας Λαινιώτη:

Συνυπογράφω την από 15/11/2020 ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τίτλο «Σύνταγμα και απαγόρευση συναθροίσεων». Η σοβαρή υγειονομική κατάσταση, την οποία βιώνει η χώρα μας, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε για τον περιορισμό των Συνταγματικών ελευθεριών ούτε για την φαλκίδευση, απενεργοποίηση ή κατάργηση των στοιχείων της εθνικής μας ταυτότητας και της μακραίωνης ιστορίας μας. Και μάλιστα κατά μείζονα λόγο όταν αυτά φέρουν τον μανδύα του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Υπάρχουν τρόποι προφύλαξης από τον ιό και αυστηρά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, χωρίς να παραλειφθεί ο στοιχειώδης – ενόψει των συνθηκών – εορτασμός του Πολυτεχνείου, όπως -δυστυχώς– παραλείφθηκαν η Ανάσταση και το Πάσχα, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου. Δεν το απαιτεί μόνο η Δημοκρατία αλλά και η ιστορία της πατρίδας.

Αγγελική Λαϊνιώτη, Πρόεδρος Εφετών ε.τ., πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter