Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Και η Σαμοθράκη στα νησιά που «παγώνει» ο ΦΠΑ

Επέκταση και στην Σαμοθράκη της ρύθμισης για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε στην Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 Αναφερόμενη στην ρύθμιση η υπουργός σημείωσε ότι στο κείμενο της τροπολογίας προστίθενται και τα νησιά που ανήκουν στον νομό Έβρου έτσι ώστε «περιλαμβάνουμε και την Σαμοθράκη».

Στο θέμα της νησιωτικότητας αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Συρμαλένιος σημειώνοντας για την επίμαχη ρύθμιση πως «είναι μια σημαντική τροπολογία που έρχεται να βοηθήσει τα νησιά». ‘Όμως –επισήμανε- είναι ένα από τα «μέτρα νησιωτικής πολιτικής» αφού η έννοια της νησιωτικότητας για την κυβέρνηση δεν αφορά μόνον τον ΦΠΑ. Εγκάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «δεν υπήρχε υγεία στα νησιά. Τα σχολεία ανοίγανε τον Νοέμβριο. Αποσύρατε το κράτος από τα νησιά. Νησιωτικοτητα σημαίνει ότι θα προσλάβουμε μέχρι το τέλος του έτους 112 μόνιμους γιατρούς».​

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.