Και η ΕΣΗΕΑ ζητά από την κυβέρνηση να αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων ανά ΜΜΕ που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο

Και η ΕΣΗΕΑ ζητά από την κυβέρνηση να αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων ανά ΜΜΕ που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο

Να αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που εξαιρείται από τον Δακτύλιο, ανά Μέσο Ενημέρωσης, ζητά η ΕΣΗΕΑ. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, σχετικό δημοσίευμα του Documento τόνιζε πως για την επιτελική και άριστη κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ενημερωτικά site είναι ανύπαρκτα.

Με επιστολή της προς τους Υπουργούς  Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρει ότι σκοπός είναι να μπορούν οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το έργο τους.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την πρόσφατη ΚΥΑ υπ’ αριθμ. οικ-289738/Φ.911, που αφορά στα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας περιόδου 2021-2022 (δακτύλιος) εκφράζει τη στήριξή του στην προσπάθειά σας για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω των αερίων ρύπων κατά τη λειτουργία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο ζητεί μία βελτίωση των προβλέψεων για τις εξαιρέσεις  ορισμένων οχημάτων.

Ειδικότερα, στην ως άνω ΚΥΑ προβλέπονται εξαιρέσεις από το μέτρο του δακτυλίου της Αθήνας, όσον αφορά στα μέσα ενημέρωσης αλλά και την Ένωσή μας. Ωστόσο οι εξαιρέσεις, που πρόκειται να δοθούν είναι δραστικά μειωμένες από αυτές, που προβλέπονταν κατά την προηγούμενη περίοδο.

Η πρόβλεψη του μειωμένου αριθμού αυτοκινήτων ανά μέσο, που εξαιρούνται του δακτυλίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα, που βιώνουν οι συνάδελφοι, αφού οι ανάγκες του κάθε μέσου για την κάλυψη των ποικίλων θεμάτων είναι αυξημένες. Οι δημοσιογράφοι ενημερώνουν για όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας, καλύπτοντας κάθε είδους ρεπορτάζ (ενδεικτικά αναφέρουμε κοινοβουλευτικό, πολιτικό, αστυνομικό, ελεύθερο ρεπορτάζ) και δεν θα έχουν καθημερινή και ελεύθερη πρόσβαση στην καρδιά των γεγονότων, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ενημέρωση.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την ΚΥΑ, για τα ειδησεογραφικά sites δεν προβλέπεται καμία εξαίρεση, αποκλείοντας τους συναδέλφους, που εργάζονται σε αυτά τα μέσα, που αποτελούν το νέο είδος ενημέρωσης, τόσο από την έδρα τους (αφού πολλά εδρεύουν στο κέντρο), όσο και από πλείστα γεγονότα, που διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι πρόδηλο ότι η επικαιρότητα δεν διακρίνει μονές και ζυγές μέρες και γι’ αυτό δεν μπορεί ο κλάδος της ενημέρωσης να αντιμετωπιστεί με τέτοια αυστηρότητα. Η μείωση των εξαιρουμένων αυτοκινήτων πλήττει ουσιαστικά την ίδια τη λειτουργία της ενημέρωσης.

Επίσης, οι θέσεις, που προβλέπονται για την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, αυτές είναι ελάχιστες, δεδομένου του κατά πολύ μεγαλύτερου αριθμού των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους, αλλά και των αναγκών των υπηρεσιών τους γεγονός που περιορίζει την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι πρέπει να ενσκήψετε στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και να προχωρήσετε σε λελογισμένη αύξηση των θέσεων που θα εξαιρεθούν από τα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αποστολή των συναδέλφων μας δημοσιογράφων καθώς και η άσκηση του συνδικαλιστικού μας έργου.

Μετά τιμής,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter