Και κακοπληρωτής ο υπουργός Χατζηδάκης – Οφείλει εισφορές 4 ετών στον ΔΣΑ

Και κακοπληρωτής ο υπουργός Χατζηδάκης – Οφείλει εισφορές 4 ετών στον ΔΣΑ

Ο κλάδος που θα «σφάξει» περισσότερο από κάθε άλλον, ηθελημένα προφανώς, το ασφαλιστικό Χατζηδάκη είναι οι νομικοί. Δηλαδή οι 40.000 ενεργοί δικηγόροι πανελλαδικά, εκ των οποίων το 30%, μη αντέχοντας τα έσοδα ενός δικηγορικού γραφείου, έχει μεταφέρει την έδρα στο σπίτι του, επιμένουν όμως να διατηρούν την ανεξαρτησία τους, αντί να γίνονται υπάλληλοι των μεγάλων δικηγορικών γραφείων που τους ζητούν να δουλεύουν 12ωρα για τον κατώτατο, ήτοι για 663 ευρώ το μήνα. 

Ανεξαρτήτως του τι δηλώνει ο καθένας τους ατομικά, ο κλάδος των «φοροφυγάδων» κατά Χατζηδάκη δικηγόρων απέδωσε συλλογικά 30 εκατ. ευρώ παρακρατηθέντα φόρο, 42 εκατ. ευρώ και πλέον ασφαλιστικές εισφορές, 48 εκατ. τουλάχιστον ΦΠΑ, δηλαδή ποσό πάνω από 121 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία το 2022 ενώ πλήρωσαν κατά πλειοψηφία τις ετήσιες εισφορές του στους δικηγορικούς συλλόγους όπου είναι μέλη. 

Στον έλεγχο που έκανε πρόσφατα η επιτροπή μητρώου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ξέρετε ποιος βρέθηκε να μην έχει πληρώσει τις ετήσιες εισφορές του στο ΔΣΑ ως όφειλε, και μάλιστα από το 2019; Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης που κατηγορεί τους συναδέλφους του ως «φοροφυγάδες». Εισφορές  τεσσάρων χρόνων, από το 2019 ως το 2022 χρωστάει μάλιστα ο κακοπληρωτής Χατζηδάκης και έχει λάβει ήδη το έγγραφο από τον  ΔΣΑ που του ζητά εξηγήσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter