Και με δικαστική «βούλα» κρατούμενοι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Και με δικαστική «βούλα» κρατούμενοι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού θα παραμείνουν για ακόμα τρεις μήνες οι οκτώ Τουρκοί αξιωματικοί, που κατηγορούνται για προδοσία από το καθεστώς Ερντογάν.

Με σημερινή του απόφαση, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας επικύρωσε ως νόμιμη την παράταση της κράτησης τους για ένα τρίμηνο, σε αναμονή της απόφασης επί του αιτήματός τους για χορήγηση ασύλου.

Την απόφαση για την παράταση της κράτησης τους, μετά την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο, του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση τους, είχε λάβει, για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας ο διοικητής της Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ .  

Ειδικότερα, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε νόμιμη η προσωρινή παράταση κράτησης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών σημειώνει ότι «η ατομική συμπεριφορά τους συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ακόμη, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επικαλείται νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία: «Η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας, καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους-μέλους. Κατά συνέπεια, μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter