Και μετά θέλουμε και επενδύσεις: Κλειστό ξανά λόγω καύσωνα το Πρωτοδικείο Αθηνών

Και μετά θέλουμε και επενδύσεις: Κλειστό ξανά λόγω καύσωνα το Πρωτοδικείο Αθηνών

Αθήνα, πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, 2021. Μέσα σε λίγες μέρες το Πρωτοδικείο Αθηνών κατεβάζει ρολά για ακόμη μια φορά. Ο λόγος; Ο καύσωνας που χτυπά τη χώρα. Ναι καλά ακούσατε.

Εν έτη 2021 και ενώ η Αθήνα είναι ήδη μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες το σύνολο σχεδόν του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών προχώρησε σε τριήμερη αναστολή των υπηρεσιών του λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τριμελούς διοίκησης του δικαστηρίου «εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας την Τετάρτη (14/07/2021), την Πέμπτη (15/07/2021) και την Παρασκευή (16/07/2021), σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς αερισμού του κτιρίου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών θα λειτουργεί με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, ώστε να εξυπηρετούνται οι βασικές λειτουργίες του (ενδεικτικά εξέταση κατεπειγόντων αιτημάτων προσωρινής διαταγής και εκδίκαση υποθέσεων)».

Ήδη το γεγονός αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των δικηγόρων. Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε τη σφοδρή του αντίδραση.

«Η εξαγγελθείσα επί τριήμερο αναστολή λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη φορά με επίκληση «της ανόδου της θερμοκρασίας» υπερβαίνει το όριο ανοχής και αντοχής του δικηγορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους και μόνον υπηρετούν οι δικαστικοί θεσμοί.

Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα όργανα διοίκησης των δικαστηρίων οφείλουν, κατά λόγο αρμοδιότητας, όφειλαν να είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι υπάρχουσες υποδομές (συστήματα κλιματισμού κλπ) να λειτουργούν και να υφίσταται ετοιμότητα προς αντιμετώπιση των εκάστοτε καιρικών συνθηκών.

Η «άνοδος της θερμοκρασίας» και η «έλλειψη αερισμού», μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογούν τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter