Και μη χειρότερα: Η κλασική μουσική δεν συνάδει με τους μουσουλμάνους ιερωμένους!

Και μη χειρότερα: Η κλασική μουσική δεν συνάδει με τους μουσουλμάνους ιερωμένους!

Η κλασική μουσική και το πιάνο στάθηκαν η αιτία για να εκδιωχθεί σιίτης ιερωμένος του Λιβάνου από την ιερατική σχολή του. 

Δεν έπαιξε κανέναν ρόλο το ότι ο Αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι, ο πνευματικός ηγέτης των Σιιτών του Ιράκ και σεβαστή φιγούρα για πάμπολλους Λιβανέζους, έχει πει πως ούτε το πιάνο, ως μουσικό όργανο, ούτε η κλασική μουσική απαγορεύονται από τη μουσουλμανική θρησκεία.

Ο Σαγιέντ Χουσέιν αλ Χουσεϊνί, 38 χρόνων, δεινός πιανίστας και ερασιτέχνης ποιητής, ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ο ίδιος παίζει πιάνο. Αλλά, φορώντας την ενδυμασία του κληρικού, ως πρόκληση στην κοινωνικά παραδεδεγμένη – σε Δύση και Ανατολή – εικόνα του μουσουλμάνου ιερωμένου.

«Ήθελα να δείξω ότι οι ιερατικές σπουδές δεν πρέπει να είναι απομονωμένες από τον κόσμο ή από τους ανθρώπους ή από άλλες σπουδές» δήλωσε στο Reuters ο αλ Χουσεϊνί, προσθέτοντας ότι εκδιώχθηκε από τη ιερατική σχολή αλ Θαλακαΐν της Βηρυτού.

Πληροφόρησε ότι ανήρτησε το βίντεο, στις αρχές Μαρτίου, στον λογαριασμό του σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το οποίο, σε διάστημα μιας ώρας, είχε περισσότερα από 10.000 views.

Ακολούθησαν οι αρνητικές αντιδράσεις. «Είμαι λάτρης της μουσικής και της τέχνης. Αλλά είναι αδύνατον για μένα να αποδεχθώ την εικόνα ενός ιερωμένου με τουρμπάνι να παίζει μπροστά σε κόσμο. Το τουρμπάνι είναι ιερό κι έχω δικαίωμα να ασκώ κριτική» τουίταρε κάποιος @jouj_lebiiiiii.

Επιπλέον της μουσικής, ο αλ Χουσεϊνί – ζει με τη γάτα του, τον Καίσαρα, στο Νταλιέ, το νότιο προάστιο της Βηρυτού – ποστάρει τακτικά ερωτικά ποιήματα που γράφει. Συνήθιζε να γράφει στίχους για τραγούδια της Χεζμπολά. Διαφωνεί με τη σκυθρωπή εικόνα του μουσουλμάνου κληρικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter